Mii de medici și cadre medicale din vestul României caută de lucru...

Mii de medici și cadre medicale din vestul României caută de lucru în Occident. Vezi unde sunt cele mai multe locuri de muncă disponibile

0
DISTRIBUIȚI

manusi chirurgicale

Aproape 2.000 de medici și peste 4.300 de asistenți medicali din regiunea de vest își caută alte joburi. Ei doresc poziții în care să fie mai bine plătiți sau locuri de muncă în străinătate.

Toți cei peste 6.000 de profesioniști în domeniul medical și-au construit profiluri pe rețelele online de găsire de locuri de muncă și își pun cunoștințele la dispoziția celor care recrutează.

Un număr de 1.842 de medici din Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara dețin profiluri pe bestjobs.ro și sunt dispuși să plece la mii de kilometri de țară pentru un loc de muncă mai bine plătit. În aceeași situație sunt și 4.355 de asistenți medicali.

Cei mai mulți angajatori recrutează la ora actuală asistenți medicali (existând 26 anunțuri postate pe România, respectiv 13 pe străinătate, pentru aproximativ 200 de candidați), medici generaliști (13 anunțuri pentru aproximativ 100 cadre medicale), medici veterinari (15 anunțuri de recrutare), asistenți stomatologie (13 anunțuri), kinetoterapeuți (8 anunțuri de recrutare), optometriști (7 anunțuri), medici stomatologi (6 anunțuri), asistenți farmacie (4 anunțuri), medici de laborator (3 anunțuri), nutriționiști (2 anunțuri).

Se recrutează cadre medicale pentru străinătate

Cei care s-au înscris pe site-ul de specialitate nu se pot plânge că nu au de unde alege.


Se caută, pentru policlinici și cabinete medicale proprii din Leipzig și Magdeburg, medici specialiști și rezidenți în special pe: medicină generală și internă, pediatrie, ORL, ginecologie, oftalmologie, dermatologie și venerologie.

Franța este de asemenea o țară ofertantă din punct de vedere al joburilor pentru cadrele medicale, căutându-se preponderent medici oftalmologi (Paris), medici dentiști (Rouen, Paris, Lion), medici generaliști (Paris), medici specialiști anestezie și terapie intensivă (regiunea Nord Pas de Calais).

Se mai recrutează medici dermatologi pentru Suedia (Stockholm) și medici și asistente pentru Germania (în special pentru Munich). Tot pentru spitalele și centrele medicale din Germania se recrutează medici rezidenți și specialiști (medicină internă, anestezie, ginecologie, oftalmologie, neurologie, psihiatrie).

În Suedia, Norvegia, Danemarca e nevoie în special medici psihiatri și radiologi, în timp ce pentru Scoția (Edinburgh, Glasgow), Belfast și Dublin (promițând un salariu de 3.000 euro/lună), se caută asistenți medicali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.