Mitropolitul Banatului: „Europa merită să aibă o Capitală Culturală întemeiată de martiri”

Mitropolitul Banatului: „Europa merită să aibă o Capitală Culturală întemeiată de martiri”

0
DISTRIBUIȚI

mitropolitul banatului ioan selejean (3)

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, se numără printre personalităţile care au susţinut Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Ieri, după ce la Bucureşti s-a anunţat că oraşul de pe Bega a câştigat acest titlu, mitropolitul a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia explică cât de important este ca Timişoara să fie Capitală Culturală Europeană.

„Omul se naște o singură dată în viață.


O ţară se naște de mai multe ori. Ultima dată, România s-a născut la Timișoara. Nu s-a născut din stâncă, ci din cenușa și sângele martirilor din Timișoara. Și astăzi trandafirii din Timișoara sunt roșii, căci se hrănesc încă din sângele cald al martirilor. Tot aici au lăstărit primii muguri ai democrației românești. Atribuirea titlului onorific de „Capitală Culturală Europeană“ acestei cetăți ar însemna pentru locuitorii ei o floare a recunoștinței pentru martirii ei. Acești martiri au visat și au luptat pentru ca România să-și recapete locul pe harta Europei. Cred că Europa merită să aibă o Capitală Culturală întemeiată de martiri”, a declarat IPS Ioan Selejan.

De altfel, acesta a fost şi cuvântul pe care Mitropolitul Banatului l-a rostit, în 12 septembrie, înaintea reprezentanţilor Comisiei Europene care au venit la Timişoara în vizită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.