A murit unul dintre cei mai îndrăgiți profesori de la Școala de...

A murit unul dintre cei mai îndrăgiți profesori de la Școala de Arte

0
DISTRIBUIȚI

o. danciu

Azi noapte s-a stins din viaţă, la doar 64 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi fotografi ai Timişoarei şi profesor la clasa de Cine-Foto a Şcolii de Arte. Onuț Danciu a făcut mii de fotografii, a avut numeroase expoziţii în ţară şi străinătate şi a învăţat cinematografie în îndrăgitele cinecluburi care, în anii comunismului, erau considerate nişte oaze de libertate.

Onuţiu Liubomir Danciu s-a născut în comuna Satchinez, la 22 mai 1952, şi în 1972 a absolvit liceul „Vincenţiu Babeş” din Timişoara, cu specializarea grefier, dar a fost mereu atras de lumea teatrului şi a cinematografiei.


Încă din liceu a făcut parte dintr-o trupă de teatru de amatori care avea însă reprezentaţii săptămânale pe scena teatrului timişorean. A practicat mai multe meserii, pe lângă cea de arhivar şi grefier la Judecătoria Timişoara fiind figurant la teatru şi pasionat fotograf, aceasta devenind în cele din urmă specializarea sa, alături de cinematografie.

onut danciu

A fost profesor la Şcoala de Arte încă din 1979, la clasa Cine-Foto şi a fost unul dintre fondatorii primei televiziuni private din România, TVT 1, unde a lucrat vreme de şapte ani, la început ca operator de imagine, apoi ca director de producţie, şi s-a numărat printre cei care au înfiinţat „Radio Vest”. Sute de tineri, cursanţi ai Şcolii de Arte, au deprins de la el arta fotografică.

Trupul neînsufleţit a fost depus astăzi la capela funerară de pe aleea centrală a cimitirului din Calea Lipovei, iar înmormântarea va avea loc miercuri, 7 septembrie, la ora 13.00. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.