Nicolae Robu explică de ce semafoarele din Timişoara nu pot fi puse...

Nicolae Robu explică de ce semafoarele din Timişoara nu pot fi puse pe intermitent. Ce s-a întâmplat la „intersecţia groazei”

1
DISTRIBUIȚI
intersectia groazei
Măsuri pentru ca numărul accidentelor din „intersecţia groazei” să fie redus.

Nicolae Robu i-a răspuns, astăzi, în plenul Consiliului Local Timişoara, consilierului local Alfred Simonis, dar şi celor care se întreabă de ce semafoarele nu pot fi puse pe intermitent. Asta mai ales că de luni, 12 septembrie, începe şcoala, şi vor fi semnalate blocaje în trafic, la fel ca în anii precedenţi, în special în primele ore ale dimineţii.

Ce măsuri au fost luate în „intersecţia groazei”

„Unele semafoare sunt pe intermitent, unele nu.


Nu pot fi lăsate toate pe intermitent, pentru că nu s-ar mai asigura securitatea în trafic. În Timişoara ş-aşa avem câteva puncte în care se întâmplă mereu accidente. Cred că viaţa oamenilor e mai importantă decât orice. Dacă s-ar putea pune semafoarele pe intermitent fără riscuri, fără împiedicarea punerii în funcţiune a sistemului tehnic, care este unul foarte complex, fiţi siguri că ar fi fost simplu să facem acest lucru şi l-am face”, a explicat primarul Timişoarei.

Nicolae Robu a dat ca exemplu una din zonele în care se întâmplă frecvent accidente rutiere „intersecţia groazei”. Adică intersecţia străzii Brâncoveanu cu B-dul Liviu Rebreanu. Potrivit edilului şef, recent, poliţiştii locali au introdus încă o fază de semaforizare. „Nu am putut să fim insensibili la sesizarea poliţiei locale. Însă acum vin semnale de la cetăţeni că nu mai e fluent traficul. Introducerea unei noi faze de semaforizare în intersecţie se resimte, dar consider că securitatea e mai importantă”, a mai precizat edilul şef.

Primarul Timişoarei a explicat şi de ce nu sunt puse semafoarele pe intermitent pe timpul nopţii. Astfel, Nicolae Robu spune că de vină sunt teribiliştii, care pot intra cu viteză în intersecţii şi chiar să omoare oameni nevinovaţi care circulă regulamentar. „Înainte de a se scoate intermitenţa, şi în Timişoara au fost incidente tragice. După, nu au mai fost. Am cerut ca acolo unde se poate pune un semafor intermitent, să se pună, acolo unde nu e niciun pericol şi nu se aduc atingeri procesului de implementare a proiectului de trafic management”, a conchis Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Robule știi ceva…… dute … și lasă ne ca ne ai omorât cu atâtea explicații banale.. chiar nu îți poți asuma niciodată greșelile pe care le faci??? Ai impresia ca toată lumea este împotriva TA??? chiar este atâta timp cât nu ne respecți Și îți bați joc de noi….. se vede clar de la o posta ca habar nu ai de a gospodarii nici o locuință de 30 mp dar sa mai gestionezi un oraș ca Timișoara. Deci LASĂ-NEEEEEE…. ai făcut destul rău acestui oraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.