Nicolae Robu explică de ce plătesc timişorenii pentru apa de ploaie. În...

Nicolae Robu explică de ce plătesc timişorenii pentru apa de ploaie. În ce condiţii ar putea scăpa cei care locuiesc la casă de această taxă

1
DISTRIBUIȚI
Nicolae Robu, detalii despre apa de ploaie pe care o plătesc timişorenii.
Nicolae Robu, detalii despre apa de ploaie pe care o plătesc timişorenii.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, i-a cerut explicaţii directorului Aquatim cu privire la apa de ploaie pe care locuitorii trebuie să o plătească, mai ales că a observat că sistemul de canalizare nu face faţă atunci când plouă torenţial.


Edilul şef spune că a primit şi un răspuns. Şi anume, timişorenii plătesc doar pentru cât face faţă sistemul, adică pentru 5 litri/mp pe zi.

Primarul Robu: „Mi se pare o măsură corectă”

„Se pune o plafonare în calcularea taxei la 5 l/mp pe zi. Când plouă mai mult, excesul faţă de 5l/mp pe zi nu se mai plăteşte pentru că sistemul de canalizare nu face faţă când apa depăşeşte acest debit. Este o decizie de anul trecut a Aquatim. S-a văzut clar că sistemul nu face faţă în unele situaţii, mi se pare o măsură corectă faţă de cetăţeni”, a explicat, ieri, Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei spune că cei care locuiesc la case ar putea să nu plătească nimic pentru apa de ploaie, dacă ar redirecţiona-o spre grădini. „Dacă demonstrează că apa nu ajunge în sistemul de canalizare, ci se infiltrează natural în pământ, în spaţiile verzi sau grădinile pe care le au, după ce realizează un sistem de colectare, atunci nu mai plătesc nimic pentru apa de ploaie”, a mai explicat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Noi platim apa de ploaie ,inclusiv la casele din Mehala si celelalte cartiere de case,unde clar apa merge in pamant si in gradini(de aia nu sunt inundatii),iar Aquatim „NIVELEAZA” apa,vin cu dreptarul si niveleaza ca sa puta tot orasul a CACAT (scuze )de aquatim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.