Nicolae Robu recunoaşte: „Acum vedem cât de în urmă e Timişoara”. Ce...

Nicolae Robu recunoaşte: „Acum vedem cât de în urmă e Timişoara”. Ce spune despre frecventele pene de curent la iluminatul stradal

0
DISTRIBUIȚI

intuneric timisoara iluminat public (4)

Nu puţini sunt timişorenii care se plâng de faptul că, deseori, iluminatul stradal nu funcţionează pe importante artere şi cred că oraşul este în beznă pentru că se face economie.


Nicolae Robu, primarul Timişoarei, explică însă că nici vorbă de aşa ceva, ci de vină ar fi reţeaua de distribuţie a Enel, care este foarte veche.

„Problemele sunt la reţeaua de distribuţie, există o mulţime de zone cu vulnerabilităţi şi atunci reţeaua cedează, apar pene şi atunci e beznă. Noi suntem nemulţumiţi, nu vrem să facem economie la curent în modul acesta. Nu ne dorim să privăm cetăţenii de nişte lucruri elementare, cum ar fi iluminatul public. Şi în cartierul meu, frecvent se întâmpla asta”, a explicat edilul şef.

Nicolae Robu consideră că este nevoie de schimbări radicale pentru ca astfel de disfuncţionalităţi să nu mai existe şi tocmai de aceea se gândeşte la două soluţii. „Enel să facă investiţii sau să vină alţi distribuitori şi să facă o reţea subterană. Ar fi bine să avem concurenţă. Nu ai cum să rezolvi probleme la nivel infrastructural dacă nu ai ce trebuie. Acum vedem cât de rămas în urmă e oraşul nostru. În trecut, se vorbea de Timişoara, oraşul de cinci stele, nu se vorbea şi de problemele existente. S-au acumulat problemele pe parcursul a zeci de ani în Timişoara”, a conchis primarul Timişoarei.

Potrivit edilului şef, contractul cu Enel expiră în anul 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.