Noi imagini aeriene de pe autostrada Lugoj – Deva, cu singurul tronson...

Noi imagini aeriene de pe autostrada Lugoj – Deva, cu singurul tronson din România care are șanse să fie deschis în acest an. Vezi stadiul lucrărilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

autostrada a1 lot 2 pro infrastructura

Singurul tronson de drum de mare viteză din România care ar putea fi deschis în 2016 este o porțiune din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, care a fost filmat din avion zilele trecute de către cei de la Asociaţia Pro Infrastructura. Tronsonul care continuă autostrada din dreptul localităţii Traian Vuia, se va termina după doar 17 kilometri, la ieşirea din localitatea Margina, ocolind astfel oraşul Făget, relatează cetateanul.ro.

„Porţiunea de autostradă este cu siguranţă importantă deoarece pe lângă continuarea autostrăzii Nădlac – Traian Vuia, aflată deja în exploatare, va avea rolul de ocolitoare a oraşului Făget, precum şi a comunelor Dumbrava şi Margina.


De asemenea, trebuie urgentată procedura de contractare a tunelelor lipsă de pe acest lot, fără de care nu se va putea circula continuu pe autostradă, de la Sibiu până la Nădlac”, au scris cei de la Asociaţia Pro Infrastructura pe pagina lor de Facebook.

Între timp, restul autostrăzii Lugoj – Deva, adică loturile 3 şi 4, sunt departe de a fi finalizate. Acestea au o rată de finalizare de 60% în cazul lotului 3 şi 48% în cazul lotului 4. Ultimele două loturi au o lungime totală de 43,28 de kilometri, în timp ce lotul 2, din care 17 kilometri ar urma să fie deschişi în acest an, are un total de 28,75 de kilometri. Valoarea totală a celor trei loturi aflate în construcţie se ridică la uluitoarea sumă de 1.562.050.000 de lei, adică 347 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.