Noi succese pentru Teo Milea, peste ocean: „În momentul în care îţi...

Noi succese pentru Teo Milea, peste ocean: „În momentul în care îţi faci treaba bine, încet, încet apar oportunităţile“

0
DISTRIBUIȚI
Teo Milea va susţine un moment special în cinstea lui Ludovico Einaudi în Canada
Teo Milea va susţine un moment special în cinstea lui Ludovico Einaudi în Canada

Pianistul Teo Milea are parte de o toamnă cât se poate de bogată în Toronto, locul unde s-a stabilit anul trecut după ce a plecat din Timișoara, urmând ca în data de 14 octombrie, să susţină un moment special, la Koerner Hall, în cinstea faimosului pianist Ludovico Einaudi, ce face parte din programul „Postludes”. Locaţia unde va avea loc evenimentul este cea mai selectă sală din Toronto şi aparţine prestigiosului Royal Conservatory of Music.

În zilele de 13 şi 14 octombrie, pianistul italian Ludovico Einaudi are două spectacole la Toronto, iar după încheierea celui de-al doilea, Teo Milea va susţine un recital, la invitaţia directorului artistic al instituţiei.

Anul acesta, Teo Milea a revenit pentru câteva concerte în ţara noastră şi a avut parte de o primire entuziastă din partea fanilor săi. Am fost curioşi să aflăm cum s-a acomodat cu viaţa din Canada şi cum a simţit publicul „de acasă“. „Zice-se că te obişnuiesti şi cu greul, dar cu binele şi mai uşor. Nu spun că aici este uşor, dar în momentul în care îţi faci treaba bine, încet, încet apar oportunităţile şi nu numai că ţi se deschid uşile, dar eşti invitat să intri. Pentru mine publicul de acasă va rămâne mereu cel mai apropiat sufletului meu. Au fost emoţii când i-am revăzut pe cei dragi de acasă, mi-am dat seama că şi eu le-am lipsit cel puţin la fel de mult cât mi-au lipsit ei mie. A fost fericirea de a spune «Dragilor, mă bucur să fiu acasă în mijlocul vostru». M-am bucurat că anul acesta am avut ocazia de a-mi cunoaşte publicul din Reşiţa, unde am avut privilegiul de a cânta la Zilele oraşului, în seara care a fost dedicată muzicii clasice. Deşi a fost ultimul concert din turneu, reşiţenii au reuşit să-mi încarce bateriile la maximum. A fost atât de fain să pot să ofer muzica mea unor oameni care, din spusele lor, n-au mai auzit un pian de-o vreme lungă“, ne-a declarat Teo Milea.

teomilea2„Urmează o toamnă plină, concerte multe în Canada, oraşe noi în care voi ajunge pentru prima dată“

Alături de activitatea sa artistică pe scene, Teo a debutat recent şi ca jurnalist, articolele sale regăsindu-se în paginile bilunarului canadian Pagini Româneşti.


„Anul acesta, în 23 aprilie, la concertul de la Montreal am avut plăcerea de a-l avea în public pe Viorel Anghel, managerul ziarului Pagini Româneşti. După concert am stat puţin de poveşti şi mi-a spus că tare i-a plăcut felul meu de a comunica cu publicul în timpul concertului. Mi-a lansat invitaţia de a scrie câte o poveste pe lună în ziarul său, iar răspunsul meu a fost instant, DA. În poveţtile mele, pentru că nu le-aş numi articole, scriu despre experienţele din viaţa artistică, despre ceea ce mă inspiră să creez, despre întâlnirile şi oportunităţile care îmi apar în drumul meu artistic“, spune Teo Milea.

În ceea ce priveşte proiectele sale de viitor, artistul are în plan câteva concerte în mai multe oraşe canadiene, dar şi realizarea unui nou album alături de un artist din orașul natal, Arad: Ionuţ Cadariu. „Urmează o toamnă plină, concerte multe în Canada, oraşe noi în care voi ajunge pentru prima dată (Calgary, Ottawa), piese noi, colaborări noi. Vine un 2017 în care «A new beginning» materialul pe care l-am compus pentru pian şi flaut urmează să fie înregistrat împreună cu prietenul meu, flautistul arădean Ionuţ Cadariu“, ne-a declarat Teo.

Cu ocazia vizitei sale din acest an în ţară, artistul a ajuns şi la Bucureşti, loc unde s-a născut o idee cât se poate de interesantă: o colecţie de pahare Teo Milea. „Anul acesta muzica mea a ajuns şi la Cappuccino Story în Bucureşti, la prietenul Cătălin Jianu, care este unul din proprietarii cafenelei. Regula cafenelei este ca fiecare pahar de cappuccino să fie desenat, iar de această personalizare se ocupă cu multă pasiune însuşi Cătălin. Mi-a scris să îmi mulţumească pentru muzică şi atunci s-a născut idea colecţiei de 10 + 1 pahare «Teo Milea edition by Cappuccino Story». Sunt 11, pentru că ultimul este al meu şi fiecare posesor al unuia dintre pahare a trebuit să îmi lase un autograf pe paharul meu. Planul este ca anul viitor, când voi ajunge în Bucureşti, să strângem toată colecţia la un loc – cu tot cu posesori, şi să stăm cu vreme la un cappuccino cu poveşti, moment în care eu am să iscălesc cele 10 pahare. Întorc autograful. Se lucrează deja la schiţele următoarelor două colecţii «On white and black keys» şi «Open Minds» care urmează să apară în lunile următoare“, a adăugat Teo Milea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.