O universitate din Timişoara, printre cele mai accesibile pentru studenţii cu dizabilităţi....

O universitate din Timişoara, printre cele mai accesibile pentru studenţii cu dizabilităţi. Ce hărţi inedite, pentru care a fost premiată, a realizat

0
DISTRIBUIȚI
studenti dizabilitati
Universităţile din Timişoara, accesibilizate pentru studenţii cu dizabilităţi.

Trei din cele patru universităţi de stat din Timişoara sunt mai accesibile pentru studenţii cu dizabilităţi. În cadrul unui proiect finanţat din fonduri elveţiene care a ajuns la final, recent, cele trei universităţi au derulat campanii inedite ce au avut ca scop îmbunătăţirea serviciilor de accesibilizare ale instituţiilor.

Hărţi care indică clădirile accesibile celor cu dizabilităţi

În această săptămână, cea mai bună campanie a fost şi premiată. Este vorba de cea realizată de Grupul de Iniţiativă „Alături de Voi” din cadrul Universităţii de Agronomie din Timişoara.


Acesta a realizat zece hărți care indică clădirile accesibile persoanelor cu dizabilități, în campusul universităţii. Premiul a constat într-o rampă mobilă și un sistem de afișaj pentru harta generală a campusului.

De asemenea, a fost acordat şi un premiu pentru „Cea mai bună echipă”, câștigat de Grupul de Inițiativă „Concurs – Dizabilitate – Studenți”, pentru mobilizarea unui număr mare de studenți de la toate cele patru universități din Timișoara, în vederea participării la maratonul Timotion și strângerea de fonduri pentru Asociația „Ceva de Spus”. Premiul a constat într-o rampă mobilă.

În competiţia „Campus inclusiv” din cadrul proiectului au mai intrat şi un grup de iniţiativă de la Universitatea Politehnica din Timişoara, cu campania „Accesibilizare pentru fiecare”, dar şi Organizaţia Studenţilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, cu campania „Fă rai din ce ai!”. Toate cele patru grupuri de inițiativă au primit software-uri de tip cititor de ecran pentru calculator, lupe cu putere de mărire de 10 și 30 de ori, benzi galbene autoadezive pentru persoane cu deficiențe de vedere şi cărți pe tema accesibilității învățământului superior pentru persoane cu dizabilități.

Proiectul „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități” a fost implementat de Centrul Euroregional pentru Democraţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.