OFICIAL Zebra de la Grădina Zoologică a murit în chinuri, spun specialiştii....

OFICIAL Zebra de la Grădina Zoologică a murit în chinuri, spun specialiştii. Vezi care e diagnosticul pus de medicii veterinari

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-227386123">

zebra-continental

După ce la începutul acestei săptămâni PRESSALERT.ro publica în exclusivitate ştirea că una din cele două zebre donate de compania Continental a decedat, Primăria Timişoara a emis astăzi un comunicat de presă prin care face publice detalii legate de cauza decesului animalului. Amintim că Primăria Timişoara nu a confirmat iniţial informaţia morţii zebrei pentru PRESSALERT.ro, însă după apariţia ştirii municipalitatea a admis că informația este adevărată, prin intemediul unui comunicat de presă.

Astăzi, Direcţia de Mediu a PMT a făcut publice rezultatele necropsiei efectuate de o echipă condusă de doctorul Adrian Stancu, titularul disciplinei de Medicină Legală la Facultatea de Medicină Veterinară din Timişoara.

Conform raportului, o „înnodare” a intestinelor zebrei a dus la o ruptură la nivelul colonului, care a provocat moartea animalului primit în dar de Zoo Timișoara. „În urma unor colici abdominale violente, cu etiologie neelucidată, s-a produs o torsiune la nivelul intestinelor, pe o suprafaţă întinsă. Aceasta a dus la strangularea circulaţiei sangvine la nivelul intestinelor, favorizând fragilizarea, necrozarea şi ruptura acestora. În urma acestei leziuni s-a produs o ruptură la nivelul colonului pe o suprafaţă de aproximativ 7-8 cm. Din cauza acesteia, sângele şi o anumită cantitate de conţinut intestinal s-au deversat în cavitatea abdominală, producându-se colapsul circulator şi peritonita stercorală, moartea survenind la scurt timp după producerea leziunilor mai sus descrise”, este concluzia medicilor veterinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.