Patroana unei agenții de turism care a „țepuit” zeci de bănățeni, condamnată...

Patroana unei agenții de turism care a „țepuit” zeci de bănățeni, condamnată la închisoare cu executare

0
DISTRIBUIȚI

grecia turism

Patroana agenţiei de turism Lokura Tour, din Lugoj, a fost judecată pentru înşelăciune după ce a încasat de la clienţi peste 15.000 de euro pentru excursii şi bilete de avion, iar oamenii nu au beneficiat de călătorii, iar acum Judecătoria Lugoj a emis prima sentinţă.

Conform cetateanul.ro, dosarul a fost deschis după ce 24 de persoane au reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj faptul că „începând cu luna martie 2013 şi până în luna iulie a aceluiaşi an, diferite sume de bani reprezentând plata integrală, ori în două tranşe, a unor servicii turistice pentru luna august a anului 2013, însă ulterior serviciile plătite şi promise a fi efectuate, nu s-au materializat, astfel că niciuna din persoanele respective nu şi-au putut efectua concediile programate”.

Cea mai mare ţeapă şi-a luat-o o familie care a plătit 3.000 de euro pentru o vacanţă. În urma anchetei, procurorii lugojeni au trimis-o în judecată pe Loana Ştefania Vinca (fostă Gînjă) pentru înşelăciune. „În perioada martie-august 2013 inculpata a indus în eroare un număr de 24 de persoane cu privire la rezervarea unor pachete turistice şi bilete de transport (avion) pentru care a încasat sumele de 18.072,34 euro şi 6.752 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Magistrații au condamnat-o pe femeie la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, spunând în sentință că „inculpata recunoaşte atât în declaraţiile date în faţa organelor de urmărire penală cât şi în faţa instanţei, pe de o parte, faptul că a încheiat cu persoanele vătămate enumerate mai sus contractele pentru achiziţionarea unor pachete turistice sau de tratament precum şi bilete de avion, iar pe de altă parte şi încasarea integrală a sumelor de bani de la fiecare persoană vătămată potrivit chitanţelor şi facturilor enumerate mai sus, arătând doar că sumele încasate au fost utilizate pentru plata facturilor de utilităţi, chirii, plata salariilor angajaţilor societăţii etc”.

Deși patroana agenţiei de turism a încercat să se scuze spunând că firma a intrat în incapacitate de plată, femeia s-a plimbat la târguri de turism din străinătate fără a încheia contracte cu companiile turistice.


„În realitate, inculpata nu era interesată ca societatea sa să fie una într-adevăr profitabilă, ci aceasta urmărea obţinerea rapidă a unor sume de bani pe care să le utilizeze în interes personal. (…) un alt argument care indică intenţia inculpatei de a înşela persoanele vătămate îl reprezintă omisiunea din partea acesteia de a le aduce la cunoştinţă informaţii esenţiale atât cu privire la situaţia financiară a societăţii cât şi cu privire la lipsa unei poliţe de asigurare valabilă, încheiată cu o societate de asigurare care să garanteze persoanele vătămate în cazul insolvabilităţii şi/sau de faliment a societăţii”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Lugoj.

O altă scuză a femeii a fost aceea că, atunci când a încasat avansurile, nu ştia situaţia financiară a firmei la care era singura responsabilă. „Aceasta nu are nicio explicaţie pentru încasarea diferenţelor din preţurile pachetelor turistice din cursul celei de a doua jumătăţi a lunii iulie şi chiar în luna august 2013”, au mai arătat judecătorii lugojeni.

Sentinţa prin care Loana Ştefania Vinca a fost condamantă la patru ani şi jumătate de închisoare şi obligată să achite prejudiciul de peste 15.000 de euro nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara, cu primul termen pe 10 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.