Pesedistul Horea Băcanu cere demisia colegei sale de partid, Aura Danielescu, din...

Pesedistul Horea Băcanu cere demisia colegei sale de partid, Aura Danielescu, din funcția de inspector şcolar general al judeţului Timiş. Vezi pe ce se bazează și cum se apără şefa ISJ

20
DISTRIBUIȚI
Horea Băcanu îi cere demisia inspectorului şcolar general din Timiş.
Horea Băcanu îi cere demisia inspectorului şcolar general din Timiş.

Scandal între doi membri PSD Timiş: Horea Băcanu i-a cerut, astăzi, pe Facebook, demisia colegei sale de partid Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, care este și cumnata președintelui filialei județene a social-democraților, Sorin Grindeanu.

Băcanu consideră că „Danielescu este responsabilă pentru foarte multe nereguli din învăţământul preuniversitar din Timişoara”. De cealaltă parte, şefa ISJ Timiş spune că Horea Băcanu este nemulţumit, însă, de faptul că fiica acestuia, înscrisă în clasa 0 la Liceul Lenau, nu a ajuns la o anumită învăţătoare, şi îl acuză că i-a trimis un SMS de ameninţare, sâmbătă.

Horea Băcanu: „Se crede pe moşia proprie la inspectorat”

Horea Băcanu a publicat un mesaj pe contul său de Facebook în care explică de ce îi cere demisia Aurei Danielescu, pornind de la incidentul de la Şcoala Generală Nr. 16. Ieri, mai mulţi părinţi au protestat în prima zi de şcoală, nemulţumiţi fiind de faptul că s-a decis ca elevii de la clasele 0 şi până în clasa a IV-a să fie mutaţi într-o altă clădire, aflată pe str. Lorena, a fostului Liceu Energetic, astfel încât toţi elevii să poată învăţa de dimineaţă.

„Demisia, Danielescu! Nu doar părinţii de la Gen. 16 sunt revoltaţi. Şi nu doar mulţi alţi părinţi din Timişoara şi Timiş, ci şi mulţi dintre profesorii din judeţ, cei care ştiu foarte bine că Inspectorul şcolar general din Timiş nu obişnuieşte să se consulte cu nimeni, nu-şi supune dezbaterilor publice deciziile, se crede pe moşia proprie la inspectorat. Exemplele sunt evidente, peste tot în Timişoara şi judeţ”, consideră Horea Băcanu.

Pesedistul mai spune, printre altele, că „directorii de şcoli care nu înghit prostiile de la Inspectorat au parte zi de zi de şicane şi abuzuri. Nici pomeneală de calitate în şcolile din Timişoara, nu o să fie posibilă câtă vreme Danielescu o să fie Inspector şcolar general. Iar una dintre metodele preferate este blocarea posturilor eliberate prin pensionare, care nu sunt scoase la concurs. Crede că dacă a avut susţinere politică asta ţine loc de profesionalism, de echidistanţă, de lege, până la urmă. S-o creadă ea!”.

Horea Băcanu mai povesteşte că ieri, una din clasele pregătitoare înfiinţate „peste noapte” de ISJ la Lenau şi-a început activitatea într-o sală plină cu mucegai, dar şi că a fost suplimentat numărul de clase 0, de la cinci la şapte, iar prin această decizie „a jignit toate familiile copiilor care în martie au fost nevoiţi să dea un test la limba germană, pentru ca la începerea şcolii să-şi vadă copiii repartizaţi la învăţători suplinitori, în spaţii groaznice.


Toate acestea au fost posibile pentru că Inspectorul şcolar general a decis unilateral, iar directorul şcolii s-a executat, prejudiciind moral şi discriminând cu mult dispreţ zeci de familii care şi-au trecut copiii prin testul de limbă din primăvară, pentru ca alţi piloşi să intre cu foarte multe presiuni în clasele suplimentare”.

Ce spune Aura Danielescu

Pe de altă parte, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş se apără şi spune că Horea Băcanu are, de fapt, alte supărări. Aura Danielescu a mai precizat că nu ISJ Timiş a decis ca o parte din elevii de la Şcoala Generală Nr. 16 să fie mutaţi pe str. Lorena, spunând că „spaţiile sunt administrate de către cei de la Primăria Timişoara şi hotărârile sunt luate de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ. Domnul Horea Băcanu ar trebui să citească fişa mea a postului”.

Aura Danielescu a afirmat, pentru PRESSALERT.ro, că s-a luat această măsură cu scopul ca şcoala să nu piardă „copii de valoare”, care ar fi plecat la alte şcoli pentru a scăpa de orele de după-masă. „Cred că cei şase – şapte părinţi au protestat ieri nemulţumiţi de distanţa prea mare până la şcoală, şi nu de condiţiile din clădire. Spaţiul de pe str. Lorena arată mai bine decât cel al Şcolii 16”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul şcolar al judeţului Timiş a mai precizat că nemulţumirea lui Horea Băcanu are un „dedesubt”. „Horea Băcanu este supărat pe mine pentru că nu a ajuns la învăţătoarea la care a vrut să ajungă şi că eu, Danielescu, nu fac aşa ceva, eu nu trimit pe nimeni la nicio învăţătoare. Fiica lui este în clasa pregătitoare la Lenau, mi-a trimis şi mie un mesaj de ameninţare sâmbătă, în care spune că va merge şi va face o petiţie peste tot, inclusiv la minister, despre activitatea inspectoratului, pentru că i se pare incorect că fiica lui a fost repartizată în ordine alfabetică şi a ajuns într-o clasă la o învăţătoare despre care nu spune cuvinte tocmai de laudă”, a explicat Aura Danielescu.

Şefa ISJ Timiş mai spune că, iniţial, la Liceul Lenau s-au format cinci clase pregătitoare, în această primăvară, dar numărul lor a fost suplimentat cu încă două, pentru că „părinţii au făcut o presiune extrem de mare asupra ISJ şi asupra persoanei mele. În urma discuţiile purtate cu colegii din minister am decis, la acel moment, că este spre binele copilului să dăm acele clase pregătitoare. După ce numărul de clase a fost mărit, testul de limbă dat de copii nu a mai avut nicio calitate, nu s-a mai ţinut cont de el. Horea Băcanu spune că i se părea corect ca cei 125 de copii care au promovat testul să fie repartizaţi în clădirile cele mai bune şi la învăţătoarele cele mai bune, restul să fie repartizaţi în cealaltă parte. Cred că chiar ar fi o discriminare, copiii nu au voie să sufere din cauza deciziilor pe care le luăm. Îl deranjează faptul că fiica lui nu a ajuns la o anumită învăţătoare. Nu poţi să-mi ceri demisia pentru că nu vreau să încalc legea”, a conchis Aura Danielescu, care îl invită pe Horea Băcanu la o discuţie publică.

20 COMENTARII

 1.         Dna inspector general,legat de protestul de la Școala Gimnaziala nr. 16  în primul rând nu spuneți că au fost 6-7 părinți când nici nu ați fost prezenta.
          Când s-au adunat în primăvară semnături de la părinți claselor de la gimnaziu  pentru a spune dacă sunt de acord cu introducerea efectuării cursurilor de dimineață, NU s-a specificat și soluția pe care o are Dnul director Parvulescu pentru acest lucru . Trebuia să nu dați voie să se facă înscrieri peste capacitatea școlii , dacă știați ce se dorește.
          Anul acesta noi clasa a IV a  am fost ghinioniștii să ne mutați forțat fără să întrebați dacă suntem de acord . Poate dacă ați fi anunțat părinții, mulți ar fi mutat copii la alte școli.  Atât s-a știut … trebuie să plece 8 clase .
          Consider că este DISCREDITARE între copii care învață pe Lorena  și ceilalți copii care învață pe str. București ( nu mai contează condițiile spoite în 2 săptămâni cu pușcăriașii de la Penitenciarul Timișoara) .
          TOȚI S-AU ÎNSCRIS SĂ ÎNVEȚE PE STR. BUCUREȘTI !!!!!
          Dacă nu eram noi cei în cauză erau alții, care la fel nu ar fi fost de acord cu alt spațiu , deoarece este DISCREDITARE !!!
         

  • DISCREDITÁRE s. f. Faptul de a (se) discredita, de a face să-și piardă (sau de a-și pierde) creditul, considerația, reputația; pierdere a influenței, a considerației. V. defăimare, compromitere.

 2. Sint unul din parintii „grupului de interese” vazut doar de directorul Gen 16.Interesele sint ale copiilor in primul rand, si nu asa cum se acrediteaza, ale parintilor. Singurul nostru interes sint copiii. Daca D-l Pirvulescu, directorul nostru drag, vede atat de „bine” care sint interesele, doamna Inspector General vede in contrapartida foarte rau. Chiar ii recomand un consult oftalmologic pentru a numara parintii care au protestat.Nu au fost 6-7. O minciuna sfruntata, inca una. Si sa tina cont de faptul ca nu tuturor le-a permis serviciul sa fie prezenti. Asadar cu parintii am lamurit-o. Daca insista data viitoare in fata inspectoratului vom fi mai multi. Poate sa iasa la geam sa ne numere mai indeaproape. Vom stabili noi parintii cand si cum.Si poate asemeni d-lui director sa cheme iarasi cei 6 politisti care stateau in fata la Gen 16 ieri dimineata(la cate deschideri de an scolar stau 6 politisti in fata scolii? , si la ce le-a folosit as mai intreba?). Revenind la subiect precizez ca are dreptate cand spune ca pe Lorena „arata mai bine decat pe Bucuresti”. Vizual poate. Si privit de la distanta desigur. Ma declar siderat de performanta Primariei Timisoara, care prin simpla zugraveala a reusit sa scoata din pereti igrasia instalata in ani de zile.E unica in lume.Imi place si rozul in car4e au zugravit peretii, probabil sugereaza ca situatie e la randl ei roz. Nu e roz, e maro va spun eu. Si nu orice igrasie avem in peretii aia, igrasia „noastra” nu reprezinta infiltrarea apei freatice, cata de cat curata. Nu, pe Lorena igrasia inseamna infiltrarea in peretii acelui fost internat, a apei din subsol, adunata din ploi, din conductele de canalizare sparte, din fecale si dejectii scurse in timp. Au murit si cateav rozatoare, da nu-i bai.E o atmosfera „bio” in subsolul Scolii Eco, nu-i firesc? Sa vada doamna inspector volumul salilor in care se inghesuie copii din a IV-a si cei din pregatitoare . Dam vina pe Primarie si pasam responsabilitatea in triunghi(Scoala, Primarie,Inspectorat) . O rog pe doamna Inspector sa isi aduca aminte discutia de la Inspectorat , discutie in care i-am atras atentia cu privire la pericolul biologic in care se afla copii din cauza subsolului respectiv si evident a celui fizic din cauza cainilor din scoal sau a absentei celei de-a doua evacuari in caz de incendiu. Ca si alte scoli din tara/judet sint asa nu mai reprezinta un argument. Reprezinta o dovada a incapacitatii autoritatilor. Daca nu sinteti capabili sa organizati un invatamand de dimineata fara sa sacrificati copii, construiti intai corpurile de cladire necesare si abia apoi faceti ceea ce se poate, punand caruta in urma cailor si nu invers. Demonstrati ca va pasa cu adevarat de copii si nu mai incercati sa paralizati demersurile parintilor sau sa le discreditati prin dezinformarile lu’ Peste sau prin argumente „ad hominem” (ce inseamna gasiti in dictionar, va ajuta si d-l Pirvulescu).

  Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2016/09/pesedistul-horea-bacanu-cere-demisia-colegei-sale-de-partid-aura-danielescu-din-functia-de-inspector-scolar-general-al-judetului-timis-vezi-pe-ce-se-bazeaza-si-cum-se-apara-sefa-isj/

 3. In calitate de părinte al unui elev al clasei a 4-a, al Sc. Gen. 16 doresc in primul rand sa delimitam protestul nostru de zona politicului, ca nu are nici o legătură.
  Doresc sa o întreb pe doamna Danielescu cum poate afirma ca sunt condiții mai bune pe str. Lorena decat pe str. Bucuresti, cand copii s-au jucat azi in pauza, in curte alaturi de deținuții care sunt adusi sa renoveze si câinii vagabonzi prezenti in numar mare. Si asta este doar unul din multiplele exemple care se pot da, ca sa nu incep descrierea condițiilor insalubre din cladire.. Pentru o mai buna informare va sfatuim sa-i contactați pe cei direct implicați.

 4. Tot ce s-a intamplat la Lenau si Banatean, sectia germana, e o bataie de joc.
  Multi parinti au sacrificat timp si bani pentru pregatirea copiilor pentru acel test pentru ca apoi sa primeasca o flecma intre ochi. Rezultatele testelor n-au mai contat si multi copii ce au luat testul au fost tratati ca pe vremea lu’ Ceasca… ca zweite Bürger. Au contat pilele, aceleasi pile ce au determinat generarea celor doua clase suplimentare la Lenau si una la Banatean.
  Aceea alegere „alfabetica” a fost valabila doar pentru primii copii din lista, iar la invatatori nu s-au aplicat aceeasi regula alfabetica. Si ghiciti in clasa cui au ajuns cei mai pilosi copii…

 5. In fiecare an aceleasi discutii… Atacurile impotriva inspectoarei generale sunt absolut gratuite si ipocrizia tuturor celor ce o acuza este fara margini. Spun asta fiindca toti stim ca aceste presiuni de la inceput de an sunt datorate parintilor si nicidecum inspectorilor, directorilor, profesorilor, invatatorilor etc… Din cauza parintilor care folosesc tot felul de tertipuri s-a ajuns la suplimentarea numarului de clase la anumite scoli, care implicit va duce la diluarea calitatii invatamantului. Toti prostii vor recunoastere sociala…daca e copilul la Moisil sau Lenau sau altceva, asta inseamna un anumit statut. Domnul Horea Bacanu, care nu stiu prin ce altceva s-a remarcat, vrea sa se remarce printr-un scandal fiind evident frustrat de o situatie personala.

 6. Doamna inspector Danielescu ar trebui sa se debaraseze de persoanele care o dezinformeaza. Dansa nu a fost prezenta ca sa numere parintii nemultumiti. Reprezentanta ISJ la deschiderea anului scolar a refuzat sa stea de vorba cu parintii nemultumiti si la orice intrebare i-a fost adresata, a oferit raspunsul (care nu e nici macar o propozitie): „Doamna inspector general si domnul director …” si mai facea cativa pasi grabiti pentru a se departa de noi. Deduc de aici ca e o intelegere a celor doi ca mutarea pe Lorena sa-i afecteze pe copiii din clasele pregatitoare si din clasele a IV-a de la Scoala Gen. nr. 16, intelegere despre care doamna care a reprezentat ISJ avea cunostinta.
  Daca spatiul de pe Lorena e mult mai bun decat cel de pe Bucuresti, cum se face ca la deschiderea anului scolar in spatiul de pe Lorena (eveniment care s-a desfasurat de la 10:30, cu o ora si jumatate mai tarziu decat cel de pe Bucuresti), nu a existat niciun reprezentant ISJ? Am fi dorit sa ne spuna la fata locului ca suntem nemultumiti fara motiv, ca lucrurile sunt mai mult decat roz pe Lorena. Sa fie o dovada de lasitate? Cu siguranta ca despre asta e vorba.
  In continuare consider ca nu se aplica egalitate de tratament si nu exista egalitate de sanse pentru copiii inscrisi la Scoala Generala nr. 16 si ca domnul director actioneaza dupa bunul plac, mintind in permanenta, asa cum face si doamna inspector Danielescu. Aceasta e educatia pe care le-o oferim copiilor: doar prin minciuna reusesti? Sistemul de educatie romanesc e mai bolnav decat a fost vreodata. Se va gasi leacul potrivit?

 7. Doamna Danielescu menține în funcția de director cadre didactice fără competențe manageriale sau
  profesionale, fără moralitate, ba, mai grav, cu nivel de analfabeți funcționali și cu abuzuri confirmate de
  instituții abilitate ale statului, dar docili.
  Acesta este motivul pentru care învățământul din județul Timiș cunoaște un declin evident.

  • SUBSCRIU! Numai hartogari si yesmeni, ard vremea pe What’s Up cu tot felul de statistici idioate, transmit haos ineficienta si teroare prin scoli, unde e dezastru!

 8. Oare de ce este pus in prim plan politicul ?”pesedistul” cere unui alt PSD-ist (Inspectorul scolar)…. Cand de fapt pare un parinte care reclama nereguli „sefului invatamantului judetean” (numit probabil politic, ca si toata administratia, de unde se trag cam toate problemele). Care sef, raspunde dupa „putinta” personala: nu vede nici o problema (nici nu are cum sa vada ca doar nu a ajuns acolo probabil in urma unui concurs in care a „castigat” cel mai bun), acuza interese diferite pentru a minimiza si discredita plangerea (probabil tactici normale in politica). Dar nu suntem in politica, ci in educatie, un „serviciu” public vital. Vital, dar doar pe temen lung, asa ca pe termen scurt putem face ce vrem „noi”. Cam asta este mentalitatea in sistem.
  Altfel spus, poate ca doamna inspector are dreptate si domnul „pesedist” este manat de interese personale „nesatisfacute” de clica, dar asta schimba cu ceva lucrurile ? De ce credea domnul pesedist ca putea ajunge la o anumita invatatoare ? Raspunsul : pentru ca altii pot. De ce pot ? pentru ca sistemul patronat de doamna inspector le permite. Deci sesizarile domnului pesedist cu privire la lipsa dezbaterilor publice, lipsa calitatii in sistem, a profesionalismului. echidistantei, inconsecventei …devin toate legitime, chiar daca interesul reclamantului pare ilegitim. Cand un pahar plin se varsa din cauza unei picaturi, cine are contributia cea mai mare : ultima picatura care a provocat varsarea sau celelalte care au umplut paharul ? Cu siguranta insa ca ultima este cea mai vizibila. La fecare individ ca acest domn pesedist care rabufneste in spatiul public (poate cu scopul de a-si atinge scopurile personale, conform doamnei inspectoare), sunt mii de alti carora nu le place expunerea publica, ard mocnit si nu vad alte solutii decat de accepta aceste abuzuri, minimizandu-le la randul lor. Sunt convins ca pentru doamna inspectoare acesti oameni nu exista… ceea ce denota „profesionalismul”.
  Dar toate acestea sunt concepte generale, sa vedem niste fapte:
  – reiese ca cei care s-au inscris in primavara au avut teste de dat (cu ceva efort de pregatire, deduc), iar ceilalti inscris ulterior au fost scutiti => inconsecventa in decizii, lipsa de viziune pe termen mediu macar, daca nu lung
  – a fost supusa presiunii pentru a creea inca doua clase pregatitoare, create ulterior in urgenta=> lipsa de verticalitate si viziune pe termen lung (unele scoli se golesc si altele sucomba sub numarul solicitantilor, de unde toate scandalurile cu spatiile insuficiente si decizii de mutare care l-a randul lor nemultumesc restul parintilor)
  – intradevar, se pare ca doar suplinitori au fost incadrati in sistem (chair daca au definitivatul). Nu stiu cum se justifica, dar ce incantare pe parinti sa li se schimbe invatatorul sistematic.
  – am cititit de o propunere a dumneaei de distributie aleatoare a elevilor din pregatitoare la invatatori precum si a numelui clasei. Decizie inteleapta. Am auizit ca la Generala 16 a doua zi listele au fost modificate iar, cu pixul, in ziua inceputului de an: implementare proasta si neputinta de a controla sistemul care il patroneaza.
  Cat despre mutarea Gen 16 pe Lorena unde sunt conditii „chiar mai bune” :
  – orice sala proaspat zugravita arata mai bine decat cele de la Gen.16 unde doar parintii zugravesc, schimba parchetul, cumpara mobilier (am inteles ca una din clasele a patra a aranjat 3 sali de clasa in parcursul lor de 4 ani inainte de ajunge pe Lorena)
  – 29 de copii intr-o camera de internat, chiar proaspat zugravita, sunt conditii mai bune ? Invatatoarea nu poate ajunge in dreptul copiilor pentru a vedea ce au scris acestia pe caiet (de exemplu printre altele clasele a IV inseamna inca sa invete sa scrie corect si frumos, va f cam greu de controlat ce scriu efectiv acei copii in caiet). Sigur nu vor muri acesi copii, dar nici conditii sa performeze nu au. Dar ce treaba are sistemul cu perfomanta, glumesc.
  – poate scoala a primit aviz sanitar (cred) pentru ca instututia are 2 femei de servici, sunt convins ca dansele nu vor calca niciodata pe Lorena, nu prea au cum sa o faca
  – inchipuiti-va un hol lung, lat de 1.50m, si 8×25 copii bulucindu-se in caz de alarma sau incendiu catre singura usa disponibila la capatul holului.
  -altele, multe si marunte…
  Lipsa de profesionalism si toate celelate de care este acuzata doamna inspector se aplica multiplicat si directorului acestei scoli, pentru care cred ca doar ziua de maine conteaza

 9. Stimata doamna inspector, va citez „Cred că chiar ar fi o discriminare, copiii nu au voie să sufere din cauza deciziilor pe care le luăm.” Si aveti dreptate, da ! trebuia sa-i respectati pe cei care au luat acel test de limba germana si nu sa-i discriminati din cauza deciziilor luate de dvs si doamna directoare Wolf.
  Ati facut suplimentarea de clase dupa acest test, fiindca au picat pilele dvs. Ati pus-o pe dna directoare Wolf la colt, sa va caute cadre si spatii, cum poate ea. Invocand pe urma la repartizarea pe clase, ca toti copiii sunt egali. Ipocrizie care suna ca si pe vremea comunismului

 10. Eu îi propun doamnei inspector general dacă tot arată atât de minunat spaţiul de pe Lorena, să se mute Inspectoratul Şcolar în acel spaţiu. Are şi avantajul că e lângă o altă instituţie, o Secţie de Poliţie. Spaţiul de pe Lorena în care au fost mutaţi foraţat elevii claselor Pregătitoare şi a IV-a conform extrasului de carte funciară în care este intabulat are destinaţia de „construcţii locuinţe”. Referitor la comentariul doamnei Maria Popescu, şi eu aş vrea să delimităm protestul părinţilor de zona politicului, dar din păcate, cu toţii ştim că în România politicul dictează în toate domeniile de activitate şi se pare că inclusiv în domeniul educaţiei îşi face simţită puternic prezenţa. Eu personal, nu cred că doar pe un criteriu aritmetic, respectiv acela că pe Lorena erau 8 camere şi datorită numărului de camere, s-a hotărât mutarea claselor a IV-a şi Pregătitoare (în număr de 8). Convingerea mea personală este că în cadrul acestor clase nu sunt părinţi cu pedigree politic, cum este cazul, de exemplu, în clasa I. Cine este curios poate să verifice. Ce este trist şi dureros este că se creează discriminare între copii, încă de la vârste fragede şi unii dinte ei sunt pregătiţi încă de la această vârstă să fie de profesie „fii”.
  Ar trebui ca toţi părinţii de la toate unităţile de învăţământ din Timişoara, şi nu numai, să ne unim. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Şi să facem un protest public în cadrul căruia să ne exprimăm toate nemulţumirile faţă de inechităţile şi discriminările care se fac în învăţământ şi să spunem, o dată pentru totdeauna, stop. Iar persoanele vinovate de situaţiile prejudiciabile faţă de copii să răspundă în faţa legii.

 11. Daca ma ingrijoreaza ceva anume din abordarea si conduita ISJ Timis sub conducerea d-nei insp gen Danielescu, este faptul ca nu vad o preocupare (comunicata public) in privinta cresterii calitatii invatamintului liceal, analiza obligatorie dupa rusinoasele rezultate de la Bacalaureat, unde promovabilitatea pe Timis a fost cu 20 (!) de puncte procentuale sub cea din jud Cluj.

  • Dupa parerea mea Dna .Danielescu si-a dat examenul cand a numit director pe Sima la liceul Brediceanul Lugoj,pe cel care nu a fost in stare sa-si dea examenul de inspector timp 2 ani si nevastasa a fost prinsa copiind la examenul de titualizare .Totul a contat ca era din partic,poate v-a venii USR la putere si se vor termina aceste interese!

 12. Astăzi S-AU BĂTUT 3 băieți în curtea Liceului Energetic , fiind trasportați la spitalul Louis Turcanu cu ambulanța .
  Directorul Parvulescu spunea să nu vă faceți griji …. este Poliția Locală vis-a -vis.
  Anul trecut au fost incidente cu elevele agresate de la Liceul Loga , eleve care își desfășurau cursurile la căminul din cadrul liceului energetic . Dar dnul director Parvulescu a zis că ele erau de vină , nu băieții de la energetic .

 13. D-le Sorin Aradean mai bine ne-ar spune d-na inspector general despre parcrusul scolar al domniei sale intai. Sa ne spuna ce nota a luat la bac, ce scoala a absolvit dupa, in ce an, iar dupa aceea sa vedem daca s-ar pricepe sa creasca calitatea invatamantului.

 14. Ar fi interesant ca doamna inspector general sa arate 3 proiecte pe care le-a realizat de cand conduce invatamantul din Timis prin care sa demonstreze ca nu a ocupat functia degeaba. Pana acum, rezultatele la BAC in picaj liber de la an la an sunt o marca puternica a competentelor care o recomanda in functia pe care o ocupa. In loc sa acuze vendete personale, sa demonstreze prin viziune, valori si proiecte concrete ca este pentru imbunatatirea performantelor invatamantului unui judet important al Romaniei.
  Doamna Inspector General, functia va impune o atitudine eleganta si o combatere prin argumente rationale a oricaror abordari contradictorii privind situatiile care apar. Cu siguranta aveti capacitatea de a gestiona astfel aparentele situatii de criza.

 15. Din pacate am avut de a face cu domnia dansei (danielescu) in calitate de parinte, in legatura cu drepturile ce trebuiau acordate unei eleve cu grad de handicap la sustinerea examenului de Bacalaureat 2015 in vederea egalizarii sanselor la examen. Nu a facut nici ea si nici Comisia de Bacalaureat absolut nimic in aceasta privinta. Copilul meu a sustinut ambele sesiuni fara sa beneficieze de niciun drept legal ce i se cuvenea. La discutiile fata in fata avute cu ea, a dat dovada nu de intelegerea situatiei, ci de autoritarism, plinatate de sine si o mare doza de nesimtire. Am fost la un pas de a da in judecata ISJ cu privire la acest lucru, am renuntat la momentul cand am aflat ca „doamna” este cine este, nepoata, cumnata…. si numita in aceasta functie pe criterii politice. La momentul de fata fiica mea inca are de suferit de pe urma insuccesului la bac. Daca vreunul sau vreuna din „tovarasii”, care vad ca inca ii aduc osanale, citeste ce am scris, ca un fapt general pentru ei, le transmit ca din cauza stresului provocat, atat la sustinerea examenului (in ambele sesiuni ale lui 2015) cat si ca urmare mai ales a insuccesului avut, fiica mea s-a imbolnavit de boala Crohn. Ii transmit sanatate „doamnei”, atat.

 16. Mereu se comaseaza scoli, se reduc posturi, am insa o intrebare: proportional cu reducerea numarului de elevi, se reduce cumva si numarul de inspectori? Sau ramane egal? Sau sunt mai multi?
  Porcaria inceputa de Andreonescu, dusa la apogeu de funeriu, continua si acum: scoli evacuate sunt acum goale, ca liceul Agricol, in care nu vrea sa se mute nimeni, probabil le pute a usturoi.
  Scoli teoretice care primesc un numar de clase mult prea mare, in detrimentul celor tehnice, scoli desfiintate, oameni pusi pe drumuri.
  Cursuri perfect inutile, dosare cu tone de maculatura infecta pe post de criteriu de departajare, tensiune, nervi, dezamagire.
  Cate ar fi putut fi evitate de ministerul analfabetizarii si mai ales de inspectoratul judetean?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.