PREMIERĂ Sistemul care le spune şoferilor unde sunt locuri de parcare libere...

PREMIERĂ Sistemul care le spune şoferilor unde sunt locuri de parcare libere direct pe telefon, lansat la Timişoara. Unde a fost instalat şi cum le vine de hac celor care parchează ilegal

0
DISTRIBUIȚI

parcare-modex-5

La Timişoara a fost implementat, în premieră naţională, un sistem ultramodern de management al parcărilor, care-i ajută pe şoferi să găsească mai uşor un loc de parcare. O firmă din China care are o filială și la Timişoara, în care lucrează peste 200 persoane, unul dintre cei mai mari furnizori globali în domeniul diverselor servicii informatice şi de telecomunicaţii, a ales capitala Banatului pentru un experiment cu totul special, şi anume o soluţie pilot de management al unei parcări.

„Am pus la dispoziţie parcarea Modex şi proiectul pilot este acum funcţional. Astfel, la Modex ştim în acest moment câte locuri libere sunt, vedem pe telefonul mobil lucrul acesta, cât costă parcarea, culoarea zonei, iar GPS-ul ne conduce acolo. Vrem să facem asta pentru toate parcările din Timişoara, într-o etapă următoare. Este un avantaj extraordinar să ai un astfel de sistem, cetăţenii care caută un loc de parcare nu mai aglomerează traficul, nu mai pierd timp căutând un loc de parcare, nu mai consumă carburant, şoferii merg la sigur, la parcarea cea mai convenabilă”, a explicat, astăzi, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat şi doi reprezentanţi din partea firmei din China.

Potrivit primarului Timişoarei, sistemul implementat în parcarea Modex semnalează şi parcările făcute ilegal.


Pentru început, în cinci astfel de locuri în care se ştie că unii şoferi au tendinţa de a-şi parca maşina, deşi nu au voie, au fost montaţi senzori. „Se alertează imediat poliţia, în cazul nostru SDM, şi cei ce încalcă regula sunt imediat sancţionaţi. Sistemul este foarte util pentru că vezi dacă parcarea este suprasolicitată, îţi oferă variante complementare. Suntem în faţa unei premiere în România, dânşii au ales Timişoara pentru acest experiment. Vor face pentru Budapesta ce au făcut la noi, deci putem spune că Timişoara este puţin în faţa Budapestei”, a mai declarat primarul Timişoarei.

Concret, şoferii din Timişoara pot afla care sunt locurile libere din parcarea Modex prin intermediul unei aplicaţii, ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil inteligent. Aplicaţia va fi disponibilă peste două săptămâni şi va putea fi descărcată gratuit de către orice persoană. Plata locului de parcare se va face la fel ca până acum, prin SMS prin intermediul aplicaţiei.

„Tot ce s-a făcut, s-a făcut fără niciun cost din partea Primăriei Timişoara. Noi am pus la dispoziţie parcarea pentru a vedea ce poate face aplicaţia. Un oraş e în ton cu vremurile când are în toate parcările montaţi astfel de senzori. E important ca parcările pe care le avem să le folosim optim”, a mai precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.