Președintele CJ Timiș pleacă la Bruxelles. Ce subiect important pentru judeţ se...

Președintele CJ Timiș pleacă la Bruxelles. Ce subiect important pentru judeţ se va discuta la Summit-ul Regiunilor Europene

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu prima conferinta de presa04_resize

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, va participa în 28 septembrie, la Bruxelles, Summit-ul Regiunilor Europene.


Sub denumirea „Contribuția regiunilor europene la managementul viitorului”, conferința ARE (Ansamblul Regiunilor Europene) din acest an are rolul de a clarifica nevoile de dezvoltare ale regiunilor, pentru asigurarea unei politici de coeziune puternice după 2020.

“Sunt onorat că am fost invitat de ARE să susțin, în cadrul acestui summit, punctul de vedere al tuturor consiliilor județene din țara noastră privind politica de coeziune începând cu 2020. Participarea la acest eveniment este foarte importantă, în condițiile în care dezvoltarea regiunilor europene, inclusiv a județului Timiș, depinde și de politicile de coeziune și de alocările de fonduri europene. La finalul summit-ului va fi redactată o declarație comună a regiunilor, care va fi înaintată instituțiilor europene”, a precizat președintele CJT, Sorin Grindeanu.

La eveniment vor mai lua parte şi comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu și președintele Comisiei de Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, Iskra Mihaylova și câte un reprezentant regional din Spania, Italia, Belgia, Franța, Germania, Polonia, Finlanda, Danemarca și Slovenia.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.