Primar din vestul țării, trimis în judecată pentru conflict de interese. Vezi...

Primar din vestul țării, trimis în judecată pentru conflict de interese. Vezi ce afacere cu terenuri l-a adus în această situație

0
DISTRIBUIȚI

dna

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a primarului localității Zăbrani din județul Arad, Marian Toader, care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, inculpatul, în calitate de primar al comunei Zăbrani, a îndeplinit, în perioada 2012-2013, direct sau prin interpuşi, mai multe acte prin care s-a realizat un folos patrimonial pentru o societate comercială la care acesta are calitatea de asociat unic. Folosul patrimonial obţinut de societatea comercială la care inculpatul are calitatea de asociat unic a constat în obţinerea, fără drept şi fără costuri, a unei suprafeţe de teren pe care nu exista interdicţie de construire şi care aparţinea comunei Zăbrani, în locul alteia pe care exista interdicţie de construire şi aparţinea societăţii inculpatului.


Acest schimb de terenuri a fost realizat, la iniţiativa inculpatului, în mai multe etape.

„Iniţial, printr-o hotărâre a Consiliului Local Zăbrani s-a procedat la unificarea a două parcele alăturate, una aparţinând Comunei Zăbrani şi cealaltă societăţii comerciale la care este asociat inculpatul. Ulterior, societatea comercială la care este asociat inculpatul a solicitat instanţei ieşirea din indiviziune şi atribuirea unui lot individualizat fiecărui coproprietar. Prin acest artificiu, inculpatul a obţinut un teren pe care se putea construi, în locul terenului pe care îl deţinea şi care avea interdicţie de construire deoarece se afla în imediata apropiere a liniilor electrice şi a liniilor de cale ferată, scopul final fiind acela de a realiza un proiect cu finanţare externă nerambursabilă pe acest teren”, mai spune rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Lipova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.