Primăria Timişoara, AMENDATĂ de Garda de Mediu cu 2.500 de lei pentru...

Primăria Timişoara, AMENDATĂ de Garda de Mediu cu 2.500 de lei pentru lucrările de pe Take Ionescu. Vezi de ce spune edilul-șef că sancțiunea va fi contestată

0
DISTRIBUIȚI

take-ionescu-muncitori-5

Primăria Timișoara a încasat o nouă amendă pentru încălcarea legii. După ce municipalitatea a primit sancțiuni pentru că nu a adaptat tramvaiele la nevoile persoanelor cu handicap sau pentru că nu a avut autorizații complete pentru începerea lucrărilor la extinderea liniei 7 de tramvai, acum municipalitatea a încasat o nouă amendă, de la Garda de Mediu, pentru lucrările efectuate la Bulevardul Take Ionescu, care a fost recent modernizat.

„Este o amendă de 2.500 de lei că s-a afectat spaţiul verde când s-au pus bordurile. Nu mi se pare normal, pentru că oricine poate vedea ce a ieşit acolo. Ca să se pună bordurile şi să se fixeze acolo să nu se mai mişte s-a intrat cu cuva excavatorului şi s-a decupat o bucată mică în zona verde.


Evident că s-a afectat la margine, dar nu s-au produs stricăciuni. Cei de la drumuri spun că nici nu era spațiu verde, ci zona de protecţie a drumului. (…) Oricum se reface spațiul verde. Cei de Mediu ştiu legislaţia după care operează ei, nu pot să îi acuz de rea-credinţă”, a explicat edilul-şef al Timişoarei.

Primăria nu vrea, însă, să achite niciun leu. Robu a completat: „O contestăm, noi contestăm toate amenzile. Noi aşa considerăm. Dacă am şti că am greşit, da, dar toate sunt lucruri la limită, interpretabile. Cei care au optat să se facă aşa cum se face nu au făcut-o cu rea-credinţă zicându-şi că ştiu că e incorect, dar totuşi aşa fac. Alţii care au alte atribuţii considerăm că nu e corect. Asta e abordarea de fapt”.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au explicat pentru Digi 24 că pentru modificarea suprafeţei verzi era necesar un proiect tehnic. Edilul spune însă că aşa ceva nu este posibil. „Nu trebuie proiect tehnic la aşa ceva. Este bătaie de joc pe bani publici să ceară cineva să faci proiect care presupune costuri serioase pentru că tu scoţi bordurile şi le pui la loc. Nu s-a făcut niciodată în istorie proiect pentru astfel de intervenţii. Când merge treaba prea bine în Timişoara, atunci cineva trebuie să pună umărul să mai oprească că sunt prea multe realizările”, a mai spus Robu. Şi firma care a exectat lucrările, Super Construct, a primit o amendă de 5.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.