Primarul Robu recunoaşte: „Toate terenurile din Timişoara sunt năpădite de ambrozie”. Vezi...

Primarul Robu recunoaşte: „Toate terenurile din Timişoara sunt năpădite de ambrozie”. Vezi ce număr ALARMANT de locuitori suferă din cauza acestei plante

1
DISTRIBUIȚI
ambrosia
15% din timişoreni suferă de alergii la ambrozie.

Primarul Nicolae Robu recunoaşte faptul că mai toate terenurile din Timişoara, inclusiv cele ale municipalităţii, sunt invadate de ambrozie, în această perioadă. Astfel, şi numărul locuitorilor din capitala Banatului care suferă de alergii din cauza acestei buruieni a crescut.


Pe de altă parte, edilul şef se apără şi spune că municipalitatea „ar termina-o cu ea” dacă s-ar permite să fie folosite erbicide. În prezent, ambrozia poate fi doar cosită.

Nicolae Robu: e greu să-i faci faţă ambroziei

„Suntem în plină campanie de luptă împotriva ambroziei. Este o luptă foarte grea. Toate terenurile, şi cele care sunt ale Primăriei Timişoara, ale statului român, terenurile private, fâşiile dintre carosabil, toate sunt năpădite de această plantă afurisită. Nu avem voie să folosim erbicide, că atunci am terminat-o cu ea, poate fi doar cosită. Însă, din cauza ploilor, apare din nou, e greu să-i faci faţă”, s-a plâns Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei spune că medicii de la compartimentul de alergologie de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” i-au transmis că aproximativ 15% din locuitorii din capitala Banatului ar suferi de alergie la ambrozie.

Ambrozia este extrem de nocivă sănătăţii populaţiei datorită polenului, produs în perioada de înflorire, adică de la sfârşitul lunii iulie şi până la sfârşitul lui septembrie, care provoacă alergii puternice. Ochi roșii, buze umflate sau nas înfundat – acestea sunt doar câteva dintre simptomele care apar din cauza alergiei la ambrozie.

1 COMENTARIU

  1. eu nu cred ca doar 15% sufera de alergie la ambrozia… sunt unii care se trateaza direct fara sa mearga la spital, caci stiu cum sa o faca din anii anteriori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.