Nicolae Robu despre banii de la guvern pentru centura de sud: „Până...

Nicolae Robu despre banii de la guvern pentru centura de sud: „Până la urmă va trebui să existe și un document semnat”. Când va avea loc protestul UPDATE Vezi ce schimbare anunță primarul

0
DISTRIBUIȚI

Deschiderea circulatiei pe Parvan intersectia cu Michelangelo 20 Decembrie 2014 07

Centura de Sud rămâne o prioritate pentru administraţia Timişoarei, dă asigurări edilul-şef Nicolae Robu, care, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, a declarat că a fost sunat personal de premierul Dacian Cioloş, pentru a fi felicitat pentru victoria obţinută în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Pentru a ajuta la implementarea proiectelor aferente anului 2021, Robu spune că are în plan să creeze un departament nou la Primăria Timişoara. Mai mult, edilul anunță că Timişoara va solicita contribuție din partea Guvernului României pentru mari proiecte necesare pentru oraş, cum sunt reabilitarea clădirilor istorice, centura oraşului sau modernizarea infrastructurii prin construirea de noi poduri peste Bega sau lărgirea unor pasaje. Mai mult, edilul nu renunţă nici la protestul pentru centură, care va avea loc sâmbătă, în Piaţa Victoriei, de la ora 11.00.

„Am discutat cu domnul prim-ministru și problema centurii Timișoarei, pentru că centura este un obiectiv de maximă importanță devenit și mai necesar după dobândirea calității de capitală europeană a culturii, pentru că nu o să vină oamenii să stea în ambuteiaje între tiruri în Municipiul Timișoara. Sunt convins că domnul prim-ministru va acționa în consecință. (…) Până la urmă va trebuie să existe și un document semnat și Guvernul României cred că este o instituție serioasă, o structură care atunci când face angajamente și le respectă indiferent cine este în vârfurile ei. Așa trebuie să funcționeze orice instituție și orice om în funcții de răspundere. În ceea ce mă privește, ajuns în funcția de primar al Timișoarei, nu am apăsat niciun buton de reset, ci am respectat angajamentele mai vechi.


(…) Sigur că domnul prim-ministru Dacian Cioloș poate garanta pentru ceea ce mai poate face domnia sa câtă vreme mai este prim-ministru. Siguranța o putem avea până atunci, mai departe nu putem să previzionăm ce forțe politice vor avea control asupra guvernului”, a spus Nicolae Robu.

UPDATE Primarul Timișoarei a anunțat pe Facebook că a trimis o listă de întrebări către CNADNR în privința proiectului pentru centura orașului, iar dacă „răspunsurile sunt mulțumitoare, adică se demonstrează că sunt asigurați banii pentru execuția centurii în 2017 – 2018”, atunci protestul anunțat pentru sâmbătă se transformă în… concert. Iată lista întrebărilor trimise (fostului) CNADNR de primarul Nicolae Robu:

„1. Există deja elaborat, recepționat și plătit Studiul de Fezabilitate?
2. Există deja elaborat, recepționat și plătit Proiectul Tehnic, cu Detalii de Execuție?
3. Există deja elaborată, recepționată și plătită documentația de atribuire, gata de organizat licitația în baza ei?
4. Există prevăzuți bani pentru realizarea exproprierilor?
5. La cât este estimată valoarea totală a obiectivului –inclusiv costurile de expropriere-: 120 milioane euro, cum știam până acum, sau 59.52 milioane euro, cum apare în anexele 10.16 și 10.19 din Master Plan Transporturi ultima variantă?
6. În Anexa 10.19, sunt indicate sursele de finanțare pentru execuție în 2016 și 2017, iar în Anexa 10.16, anii execuției sunt 2017 și 2018. Presupunem că suntem în fața unei erori materiale.
a. Sunt, la ora actuală, contractați cei 14.43 milioane euro (6.25 milioane pe 2017, 8.18 milioane pe 2018), pe fonduri structurale?
b. Sunt, la ora actuală, contractați cei 32.91 milioane euro (14.25 milioane pe 2017, 18.66 milioane pe 2018), din împrumuturi?
c. Sunt, la ora actuală, prevăzuți cei 10.39 milioane euro (4.50 milioane euro pe 2017, 5.89 milioane euro pe 2018), pe buget multianual, în bugetul de stat al României?
7. Când se intenționează să se lanseze licitația pentru execuție?”

Vă reamintim că, săptămâna trecută, guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă prin care reorganizează CNADNR şi înfiinţează Compania Naţională de Investiţii Rutiere SA (CNIR), o companie distinctă pentru gestionarea infrastructurii rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.