Profesor de la Universitatea de Vest din Timişoara, secretar de stat în...

Profesor de la Universitatea de Vest din Timişoara, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Ce portofoliu va avea

0
DISTRIBUIȚI
universitatea de vest
Profesor de la UVT, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Un profesor care predă în cadrul unei instituţii de învăţământ superior din Timişoara a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei. Este vorba de Nicoleta – Claudia Moldovan, cadru didactic al Universităţii de Vest din Timişoara. Dascălul a fost numit în această funcţie prin decizia premierului Dacian Cioloş, la propunerea ministrului de resort, Mircea Dumitru. Nicoleta – Claudia Moldovan va avea în portofoliu asigurarea și evaluarea calității atât în învățământul superior, cât și în cel preuniversitar. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial, profesorul timişorean ocupând funcția începând cu data de 1 septembrie.

Nicoleta Moldovan: „Este o provocare”

„Mărturisesc că acceptarea acestei onorante funcții, de Secretar de Stat în Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, este pentru mine o provocare și, în egală măsură, o mare responsabilitate.


Am acceptat această propunere din dorința de a fructifica în cadrul Ministerului, alături de alți profesioniști, experiența acumulată în domeniul asigurării și evaluării calității în învățământ. Consider că activitatea managerială desfășurată la nivel departamental în cadrul UVT, precum și cea realizată în calitate de expert evaluator ARACIS, mă aduc acum în postura de a contribui la dezvoltarea unei culturi instituționale a calității entităților furnizoare de educație, care să confere un grad de încredere ridicat procesului educațional, de natură să satisfacă standardele impuse de piața muncii”, a declarat Nicoleta – Claudia Moldovan.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, crede că proaspătul secretar de stat în Ministerul Educaţiei „poate influența pozitiv învățământul pe termen lung, cu măsuri care să corecteze nedreptăți acumulate în anii trecuți, dar și inițiative pliate pe necesitățile actuale. Din câte am înțeles, sper să nu greșesc, este primul secretar de stat la Educație din Timișoara – cel puțin în ultimii ani”.

Şi Florin Aurel Moțiu, profesor universitar la UVT, Facultatea de Drept, ocupă o funcție de secretar de stat, în Ministerul Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.