Proiect ambițios la Carani: cel mai mare hub logistic pentru produse agricole....

Proiect ambițios la Carani: cel mai mare hub logistic pentru produse agricole. Ce capacitate de depozitare are FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-201275612">

siloz-carani-8

Astăzi, la Carani, în județul Timiș, a fost inaugurat cel mai mare hub logistic din România destinat produselor agricole. Silozul Carani a fost cumpărat de SIFI TM Agro de la nemții de la Aton, care au renunțat la afacere după un scandal care a dus la condamnarea lui Nicolae Man, investiția inițială fiind practic salvată și dusă mai departe.

Silozul Carani este situat strategic în una din cele mai importante zone agricole din țară, foarte aproape de Timișoara, dar și de Autostrada A1. După câțiva ani de investiții, silozul Carani își propune să devină cel mai mare hub logistic agricol din țară, cu o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone zilnic și cu o capacitate totală de depozitare de 170.000 de tone. Investiția beneficiază, de asemenea, de o infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată ceea ce permite accesul la cel mai bun tarif de transport feroviar din zona de Vest. Într-un an de zile, hub-ul logistic va deveni cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj programat de peste 200.000 de tone.

„Siloz Carani dispune de o capacitate de recepție/livrare de 5.000 tone pe zi fiind dotat cu un laborator de analize certificat. Capacitatea totală de depozitare de 170.000 tone în celule metalice și din beton, dar și experiența vastă a personalului, precum și infrastructura feroviară constituie atuuri importante în ceea ce privește serviciile oferite de Siloz Carani. Avem capacitatea de a încărca o garnitură de tren completă în 24 de ore, indiferent de condițiile atmosferice și de a asigura manevra vagoanelor prin partida proprie. Astăzi, Siloz Carani este în plin proces de redefinire a rolului lui în piața de cereale din zona Banatului. Noul mod de abordare a businessului de depozitare a cerealelor implică redefinirea tuturor proceselor interne adăugând experienței acumulate dimensiunea dialogului permanent cu clienții”, a explicat Dan Dolghin, Director General SIFI TM Agro.

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agrobusiness prin reunirea, în același spațiu, a tuturor funcțiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale și servicii logistice și cumpărători de produse agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.