Protest la pedalarea primăriei: o tânără a cerut să vină Robu ca...

Protest la pedalarea primăriei: o tânără a cerut să vină Robu ca să vadă cum îţi poţi rupe capul pe pistele de biciclete

0
DISTRIBUIȚI

O biciclistă din Timişoara a protestat ca Robu să iasă cu bicicleta pe piste

Pedalare cu scandal, astăzi, în faţa Primăriei Timişoara. Mai mulţi angajaţi ai municipalității, dar şi cei doi viceprimari Imre Farkas şi Dan Diaconu au ieşit la plimbare cu bicicletele, în cadrul unei acţiuni organizate ca parte a programului pentru Săptămâna Mobilităţii. Startul s-a dat din faţa instituţiei de pe Loga, acolo unde bibicliştii s-au strâns. Întreaga acţiune s-a desfăşurat sub stricta supraveghere a unui echipaj al IPJ Timiş şi a mai multor agenţi de la Poliţia Locală.

La câteva secunde după ce s-a dat startul de plecare, o tânără, care ulterior s-a recomandat pentru presa locală ca fiind Andreea Wolfer, a blocat plecarea câtorva participanţi cerând ca primarul Nicolae Robu să ia parte şi el la pedalare, ca să vadă cu ochii lui ce probleme există la pistele de biciclete din oraș.


Imediat lângă tânăra nemulţumită s-a postat un agent de la Locală, însă acesta a nu a putut să o oprească pe bibiclistă să îşi spună păsul. Motivele ei de revoltă: faptul că pistele de biciclete sunt acoprite cu o vopsea care face ca în condiţii de ploaie carosabilul să devină alunecos, dar şi faptul că biciclişii sunt hăituiţi de oamenii legii, „de parcă suntem criminali. Nu se poate, este o prostie, trebuie sabotat acest eveniment, este o minciună”, a exclamat biciclista. Viceprimarul Dan Diaconu a încercat să o calmeze spunându-i că s-a renunţat la vopsirea pistelor cu astfel de vopsea.

Nemulţumirile tinerei au fost împărtăşite şi de Garbriel Amza, un alt participant la acţiune, care a spus că „propunerile mele ar fi ca pe străzile mici cu sens unic să se poată circula în ambele sensuri cu bicicletele (…) şi să se steargă toate pistele periculoase, pentru că ele încă există şi dacă nu mergi pe ele când plouă iei amendă. Pista acesta este extrem de periculoasă, am picat de nenumărate ori pe ea. Şi ce poţi să faci? Dai în judecată primăria?” Acesta susține că i-a scris primarului Nicolae Robu pe Facebook despre problema în cauză însă nu a primit niciun răspuns. Trebuie spus că restul de participanţi au plecat din faţa primăriei, pedalând, alături de cei doi viceprimari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.