Răsturnare de situație în cazul ALCOOLEMIEI directorului aeroportului Timișoara. Pe cine anunță...

Răsturnare de situație în cazul ALCOOLEMIEI directorului aeroportului Timișoara. Pe cine anunță că va da judecată

1
DISTRIBUIȚI

dan idolu (2)

Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara și consilier local PSD, a anunțat, astăzi că a avut dreptate în cazul în care a fost acuzat că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost oprit în trafic de un echipaj de Poliție și pus să sufle în ”fiolă”, care a indicat o alcoolemie de 0,28 mg/l în aerul expirat. Idolu a susținut că nu a băut și a cerut să i se recolteze probe de sânge, directorul explicând că, de fapt, cu puțin timp înainte de a fi oprit și-a clătit gura cu Listerine, care conține alcool.

Astăzi, Idolu a trimis presei răspunsul oficial primit de la IPJ Timiș care confirmă că alcoolemia pentru cele două probe de sânge recoltate este zero. ”Acest rezultat confirmă că atitudinea mea iniţială, de conducător auto şi cetăţean corect care nu a acceptat compromisul (prin neasumarea unui proces-verbal de contraventie incorect şi prin solicitarea prelevării de probe de sânge) şi a optat pentru transparenţă publică (inclusiv prin interviul acordat mass-mediei la locul recoltării probelor), a fost cea corectă.


Această atitudine o voi menţine în continuare prin demersurile care urmează să le iniţiez”, se arată în comunicatul de presă.

Directorul aeroportului a anunțat că va continua acțiunea în instanță de anulare a procesului-verbal de contravenție. ”Voi solicita prin instanţă Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră să efectueze o expertiză tehnico-juridică pentru verificarea calităţii dispozitivelor etilotest aflate în dotarea I.P.J. Timiş, precum și influența asupra rezultatelor testelor cu aceste dispozitive în cazul folosirii de produse farmaceutice pentru igiena cavității bucale. Voi sesiza Autoritatea pentru Protecția Consumatorului pentru publicare de informații incomplete pe eticheta produsului „Listerine”, care nu precizează conţinutul/concentrația de alcool din compoziție precum și efectul utilizării acestui produs înainte de testarea concentrației de alcool în aerul expirat. Voi solicita, prin acţiune în instanţele de judecată, despăgubiri pentru daune morale de la societatea autorizată să importe și să distribuie produsul „Listerine”, pentru că pe eticheta produsului nu este notificat riscul utilizării produsului înainte de testarea cu dispozitive etilotest”, susține Idolu.

De asemenea, acesta a anunțat că va cere conducerii poliției Timiș împotriva șefului de echipaj ”care implicit mi-a adus prejudicii de imagine printr-un comportament neconform cu procedurile standard ale poliţiei rutiere”.

1 COMENTARIU

  1. intrebarea este de ce a fost oprita pentru control o persoana cu functie de conducere si politica intr-un loc si la un moment cind nu exista dpdv statistic probabiltatea mare de a fi soferi care au cosumat bauturi alcoolice?

    PS: nu imi place de persoana lui si nici atit de partidul din care face parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.