Rectorul Universității de Vest din Timișoara, locul 5 în topul celor mai...

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, locul 5 în topul celor mai bogați șefi de instituții de învățământ superior din România. Ce venit lunar are

0
DISTRIBUIȚI
pirtea
Marilen Pirtea, printre cei mai bogați rectori din România.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, este unul dintre cei mai bogați șefi de instituții de învățământ superior din țară. O dovedește ultimul clasament în care Pirtea a fost inclus, realizat în această lună. Este vorba de un top realizat de Career Center al „câștigurilor rectorilor celor mai importante universități din principalele orașe”.

Marilen Pirtea, venit lunar de peste 5.000 de euro

Astfel, aflăm că rectorul UVT ocupă locul al cincilea. Marilen Pirtea are 42 ani și conduce Universitatea de Vest din Timișoara de patru ani.


În anul 2015, acesta a avut venituri lunare cumulate de peste 5.200 de euro. Marilen Pirtea a încasat, anual, mai mult de 250.000 de la Universitatea de Vest (venituri salariale, venituri din proiecte de cercetare și venituri din plata cu ora). De asemenea, rectorul UVT a mai primit aproximativ 10.000 de lei atât de la Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, unde a fost membru în Consiliul de Administrație, cât și de la furnizorul de servicii geofizice și geologice Prospecțiuni. Totodată, Marilen Pirtea a încasat peste 3.000 de lei și de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Marilen Pirtea este singurul rector din Timișoara inclus în acest top. În clasamentul întocmit de Career Center, pe primul loc se află Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu un venit lunar de aproape 10.000 euro. Acesta este urmat de rectorul Universității Ovidius din Constanța – venituri lunare de 9.100 euro, rectorul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca – venituri lunare de 7.350 euro și de rectorul Universității Transilvania din Brașov – venituri lunare de 7.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.