Retim, plângeri penale împotriva aleșilor care nu au păstrat OMERTA după ce...

Retim, plângeri penale împotriva aleșilor care nu au păstrat OMERTA după ce a cumpărat limuzina Mercedes a primarului Robu. Vezi cine sunt cei vizați și care sunt acuzațiile

1
DISTRIBUIȚI

retim gunoi

Acțiune fără precedent a Retim Ecologic Service SA. Firma de salubritate a orașului, în care Consiliul Local Timișoara este acționar cu 50%,  a făcut plângeri penale împotriva aleșilor care nu au păstrat legea tăcerii – doi consilieri locali și un deputat sunt acuzați că ar fi divulgat informații secrete, care i-ar putea să-i facă să piardă licitații. Plângerea penală a Retim a fost făcută după seria de dezvăluiri a PRESSALERT.ro despre ilegalitățile flagrante la care primarul liberal Nicolae Robu a închis ochii după ce a primit o limuzină Mercedes de la această companie cu care se plimbă oriunde dorește.

Cei împotriva cărora firma de salubritate a făcut plângere penală sunt consilierii locali PSD Alfred Simonis și Dan Idolu, dar și deputatul PSD Cătălin Tiuch. Retim a făcut plângeri penale împotriva celor trei după aceștia au venit la PRESSALERT LIVE și au discutat despre situația de la compania de salubritate. Vă reamintim că  Simonis a dezvăluit faptul că, deși compania este pe profit, în loc să-și cumpere utilaje, le închiriază de la o altă firmă a acționarului german, plătind sume astronomice. ”O autogunoieră Mercedes e închiriată de RER din anul 2003 Retim-ului în schimbul sumei de 6.750 lei pe lună. Deci, în ultimii 12 ani, plata chiriei pentru această maşină este de aproximativ un milion de lei, atât a plătit Retim-ul pentru o autogunoieră închiriată. Asta în condiţiile în care o astfel de maşină nouă costă 80.000 euro. S-a plătit chirie de trei ori şi ceva preţul maşinii. De asemenea, o Skoda Superb este închiriată din anul 2009 de la RER cu 3.000 lei pe lună. S-au plătit în ultimii şase ani pentru această maşină 55.000 euro, iar o maşină nou-nouţă costă 20.000 euro. RER a închiriat Retim-ului şi trei Dacii Logan, din 2014, cu 415 euro lunar fiecare. Pentru fiecare maşină s-a plătit 17.000 euro chirie până acum, deşi o astfel de Dacie Logan nouă costă cel mult 8.000 euro. De asemenea, o autogunoieră Iveco este închiriată cu 8.000 lei lunar din anul 2014. Iar din septembrie anul acesta, trei autogunoiere sunt închiriate cu 2.000 euro pe lună fiecare”, a declarat Simonis anul trecut în decembrie.

Acum, consilierul local s-a trezit chemat la Poliție pentru a fi anchetat după ce Retim a depus o plângere penală și împotriva sa.


Alfred Simonis a fost audiat în calitate de martor, fiind începută urmărirea penală ”in rem”. Acesta a declarat că Retim i-a făcut plângere penală pentru că ”aș fi făcut publice informații cu caracter secret și am distribuit materiale cu caracter secret. Toate informațiile pe care le-am dezvăluit la PRESSALERT LIVE despre acele închirieri au fost considerate de cei de la Retim secrete. Mi s-a reproșat că am spus și că primarul Robu are doi oameni în consiliul de administrație, pe Sanda Greblă și pe Dorel Borza, și că în mandatul său sunt cele mai multe mașini închiriate – 22 de la RER față de șase în mandatul lui Gheorghe Ciuhandu. Retim are 50% din acționariat Consiliul Local Timișoara și nu am făcut decât să atrag atenția asupra modului în care este prejudiciat bugetul local, prin diminuarea profitului. Fondurile publice nu au caracter secret. Este disperarea unor băieți care, pe lângă faptul că au o relație extraordinară cu primarul Robu, nu știu cum să-i oprească pe cei care atrag atenția că se înfruptă din bani publici. Interesant este că ei nu neagă sumele enorme cu care s-au făcut închirierile. Plângerea penală este o acțiune de intimidare la adresa mea și a colegilor mei. Nu știu dacă-și dau seama de ridicolul situației – societatea a făcut plângere penală împotriva unor reprezentanți al acționarului CLT”.

Vă reamintim faptul că primarul Nicolae Robu a prelungit în mod ilegal contractul de salubrizare a orașului, fără a exista o hotărâre de consiliu local, obligatorie conform legii. De asemenea, edilul Timișoarei a închis ochii la schimbarea în secret a acționarului german din Retim SA, în locul RER Recuperare Ecologică și Reciclare SRL, care avea un capital social de 7.880.000 lei  a apărut SC RER Timișoara SRL, cu un capital social de doar 647.600 lei. Anul trecut, Direcția de Mediu din Primăria Timișoara a trimis o informare consiliului local în care avertiza că Retim avea până la sfârșitul anului trecut, penalități de peste 6 milioane de lei, care cresc în fiecare zi cu 10.000 lei, deoarece compania de salubritate nu a realizat până în februarie 2014 stația de compostare a gunoiului.

Nicolae Robu se plimbă cu un Mercedes clasa E, cumpărat de Retim cu 73.936 euro, suma reală fiind dezvăluită de PRESSALERT.ro după ce oficialii companiei au mințit că mașina a costat aproximativ 40.000 euro. Conform deciziei AGA, absolut toate costurile sunt suportate de firma de salubritate, inclusiv benzina consumată când edilul se deplasează, de exemplu, prin țară la întâlniri de partid, care nu au nicio legătură cu administrarea orașului. De asemenea, abonamentul pentru mobilul lui Robu a fost mutat la Retim de la primărie, după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit că a avut o factură de 3.200 de euro după concediul din Dubai, pentru că a stat pe internet. Deși edilul Timișoarei nu avea nicio relație contractuală cu Retim, societatea i-a plătit costurile convorbirilor de pe telefonul mobil, ulterior abonamentul revenind la primărie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.