FC Ripensia, pregătită de debutul cu Național Sebiș. UPDATE S-a modificat țintarul...

FC Ripensia, pregătită de debutul cu Național Sebiș. UPDATE S-a modificat țintarul Seriei a IV-a a Ligii a III-a

0
DISTRIBUIȚI
Ripensia e în linie dreaptă cu pregătirile pentru Liga a III-a
Ripensia e în linie dreaptă cu pregătirile pentru Liga a III-a

Noua Ripensia e pregătită de debutul în C. Dacă luăm în considerare clubul istoric, ar fi o revenire într-un eșalon național după 68 de ani pentru timișorenii îmbrăcați în roșu și galben. În Ciarda Roșie sosește Național Sebiș, o grupare cu pretenții la promovare, dar în fața căreia elevii lui Remus Steop au un ascendent moral după o victorie clară în teste.

În urmă cu două săptămâni ”Ripi” a zdrobit Sebișul cu 5-1 la Urseni, dar e de așteptat ca trupa pregătită de Călin Cojocaru să se prezinte altfel în campionat. ”E un joc dificil, cu o echipă bună, care în campionatul trecut și-a jucat șansa la primele locuri. Am mare încredere în echipa noastră, că vom face un joc bun. Băieții sunt dornici să înceapă meciurile oficiale în Liga a III-a. Au muncit mult ca să ajungă aici”, a declarat Remus Steop.

Antrenorul Ripensiei a vorbit și despre obiectivul echipei. ”Noi ne-am propus să câștigăm fiecare joc, dacă le câștigăm pe toate cu siguranță vom promova. La noi contează și aspectul comercial, vrem să ne atragem publicul printr-un joc frumos”, a precizat Steop.

Aproape numai tineri transferați

Nevoia de a folosit permanent trei jucători U19 a determinat clubul originar din Fabric să aducă în special jucători tineri.


Astfel, după ce Andrei Popescu s-a întors, ripensiștii i-au luat pe Golda (împrumut ACS Poli), Olărescu (Electrica), Vasiliu (Banatul), Grunță (Deva), Boboiciov (Deta) și Semeniuc (Banloc). Singurul jucător de câmp senior transferat fiind Cosmin Mânecan, sosit de la Lugoj. Steop a anunțat că lista cu achiziții s-a mărit prin păstrarea lui Giorgios Gkakos, fratele unui alt portar, Markos de la ASU Poli, și sosirea juniorului Claudiu Filip de la Electrica.

Pentru prima etapă tehnicianul Ripensiei nu va putea miza din cauze medicale pe Mânecan, Ștoi, Vasiliu și Bobină, ultimul revenit dintr-o accidentare de lungă durată. O veste mai puțin plăcută pentru cei care și-au făcut planurile în C4 e faptul că FRF ar putea modifica programul după runda a doua. Foarte probabil Mureșul Vințu de Jos nu va putea onora competiția, conform liga2.ro, astfel că pentru a nu exista echipe care stau în restul campionatului se va stabili un nou țintar. ”Era un program bun, dar până la urmă oricum trebuie să joci cu toată lumea”, a concluzionat Steop. ”Ripi” ar avea două deplasări consecutive, la Pandurii II (Rovinari) și CSM Școlar Reșița, dacă rămâne în vigoare programul inițial.

Partida FC Ripensia Timișoara – CS Național Sebiș se dispută sâmbătă, de la ora 17.00, pe Arena ”Ciarda Roșie”, stadion devenit cochet prin noile renovări. Tot în prima etapă se dispută jocurile: UTA BD II – ASC Poli II, Unirea Alba Iulia – Millenium Giarmata, Cetate Deva – Industria Galda de Jos, Gloria Cermei – Becicherecu Mic, CSM Lugoj – Perf. Ighiu și Mureșul Vințu de Jos – Pandurii II, joc cu semnul întrebării. CSM Școlar Reșița va sta.

UPDATE E oficial, Mureșul Vințu de Jos nu poate începe noul sezon. CSM Școlar va întâlni Pandurii II în restanța din prima etapă, joc programt pe 20 septembrie. În noul țintar Ripensia se deplasează în etapa a II-a la Ighiu.

8 e locul ocupat de Ripensia ultima dată, înainte de desființarea clubului istoric timișorean și totodată într-un eșalon național de seniori – la finele ediției 1947-48 a Diviziei B, Seria III.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.