SCANDAL pe holurile tribunalului unde sunt judecați vameșii de la Naidăș acuzați...

SCANDAL pe holurile tribunalului unde sunt judecați vameșii de la Naidăș acuzați că protejau contrabandiștii VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
crecana-violentul
Laurian Crecană. Sursa foto: expressdebanat.ro

Scandal, ieri, la Tribunalul Caraș Severin, unde se judecă procesul vameșilor și polițiștilor de frontieră corupți de la Naidăș.

La ieșirea din sala de judecată vameșul Laurian Crecană a venit direct către jurnaliști, încercând să-i lovească pe doi dintre ei, iar celui de-al treilea i-a adresat cuvinte jignitoare. Conform expressdebanat.ro, doar intervenția promptă a jandarmilor a oprit loviturile polițistului, care a reușit doar să-i îmbrâncească. Polițistul de frontieră Ion Daniel Toc a strigat și el la unul din jurnaliștii din Reșița: „Marș, bulangiule! Poponarule!”.

În timpul porcesului au ieșit la iveală noi detalii privind modul în care se făcea contrabandă la scară mare prin Punctul de trecere a Frontierei de la Nadăș.


Conform informațiilor din dosar, securitatea graniței era practic „asigurată” de grupurile infracționale organizate. Pe aici țigările de contrabandă erau trecute cu TIR-ul, așa cum se arată în rechizitoriul procurorilor DNA, care au reținut că sunt „folosite autoturisme de gabarit, inclusiv tiruri”! Pentru succesul unei astfel de operaţiuni se acţionează doar în colaborare cu un număr redus de poliţişti şi lucrători vamali, aflaţi de mult în anturajul grupărilor de contrabandişti. Ulterior, se aşteaptă ca respectivii funcţionari să intre în tură, în posturile „cheie” (de la intrare în ţară pentru tiruri sau autoturisme), aceştia dau „undă verde” operaţiunii, moment în care se pune în mişcare angrenajul de transport al contrabandiştilor. După primirea semnalului favorabil, autoturismele cu ţigările de contrabandă intră în Punctul de Trecere a Frontierei unde, „în deplin acord cu contrabandiştii, funcţionarii nu efectuează controlul vamal al autoturismelor”.

Poliţistul de frontieră Rija Grigoraș Tămaș, spre exemplu, trimis recent în judecată, folosea un Mitsubishi roşu ca antemergător pentru microbuzul cu numere sârbeşti false, asigurându-se astfel că autovehiculul nu va intra în vizorul vreunei autorităţi.

Sursa foto – video: Express de Banat