SCM Politehnica Timișoara a început sezonul european cu o victorie ce putea...

SCM Politehnica Timișoara a început sezonul european cu o victorie ce putea fi mai clară. Reacția lui Pero Milosevic după primul joc cu Polva Serviti GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
handbal politehnica cupa ehf (4)
Filip Marjanovic contra portarului din Estonia. Foto: Adrian Pîclișan

SCM Politehnica Timișoara a început bine și Cupa EHF. Handbaliștii alb-violeți au învins-o pe Polva Serviti în prima manșă din primul tur preliminar al competiției cu 26-22. Pero Milosevic și compania se pot declara însă ușor dezamăgiți după ce estonienii au recuperat două goluri în ultimul minut.

Sala ”Constantin Jude” a fost destul de populată pentru un joc în care intrarea costa. Atracția ”europeană” pentru spectatori a fost bună și pentru elevii lui Pero Milosevic. Gazdele au părut în control încă din prima repriză, în care s-au distanțat prima dată la șase goluri. La pauză tabela indica 14-9 pentru SCM Politehnica.

Intervențiile lui Daskaloski din prima parte l-au inspirat însă și pe goalkeeperul oaspeților iar Polva nu a căzut de tot. Gruparea baltică părea că poate fi depășită chiar la scor de Simovic și compania, dar avea să dea o replică bună pe final. Când mai doar câteva zeci de secunde formația oaspete a reușit să se apropie mai întâi la cinci goluri. Poliștii au ratat și cu 20 de secunde înainte de final timișorenii suferă o dublă eliminare și sunt pedepsiți cu 7 metri. Una pentru fault, cealaltă pentru reacția nervoasă a lui Pero Milosevic, La 22-26 Poli a mai avut un atac, dar care nu a putut fi fructificat și astfel Polva Serviti păstrează o speranță pentru returul de peste o săptămână.

Marcatorii de azi:

SCM Politehnica Timișoara: Lasica 5 goluri, L. Ștefan 3, Marjanovic 4, Lazarov 6, Fenici 2 și Simovic 5.

Polva Serviti: Sarapuu 2, Muuga 4, Varul 2, Sllaste 5, Aizatullov 4, Hiiend 2, Rusissaar 3.

Pero Milosevic: ”Mulțumit de victorie, nu de scor”

Tehnicianul Pero Milosevic a rezumat starea de la final. Muntenegreanul a avut ”meciul” său cu arbitri, care i-au arătat și avertisment în pauza jocului. ”Eu nu sunt mulțumit personal de rezultat. Dar o victorie în Europa e o victorie. Nu vreau să comentez ultimele minute, a fost un penalty la Fenici… Am condus cu șase goluri, acum au rămas patru, sunt detalii, dar ce pot să spun. Cristi era incert cu câteva zile în urmă. Am jucat bine în defensivă, dar în atac am dat șanse la contraatacuri. A fost un joc cu un public bun. Cu acest rezultat noi suntem obligați să jucăm la victorie returul. Noi voiam să câștigăm mai clar pentru a fi liniștiți”, a declarat Pero Milosevic.

Căpitanul lui SCM Politehnica, Cristian Fenici, a revenit pe teren în acest duel european, primul după opt ani pentru alb-violeți. ”Ne-am așteptat la un meci greu, mulțumesc publicului, chiar dacă intrarea a fost cu bilet sala a fost arhiplină. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Mi se pare puțin diferența de patru goluri, pentru că am avut ocazia de a marca la ocazii clare. Dar vom merge acolo cu dorința de a lupta poate mai mult și o să ne întoarcem cu calificarea pentru turul următor. Mulțumesc și celor din staf care s-au ocupat de recuperarea mea”, a spus Cristian Fenici.

Rein Suvi, unul dintre cei trei antrenori ai Polvei a vorbit despre gândurile trupei din Estonia. ”A fost dificil la început nu a fost bine, oponenții au preluat clar conducerea, dar după time out am schimbat niște lucruri. Iar jocul nostru s-a îmbunătățit. Am văzut doar un meci, ultimul, jucat de Poli în Liga Națională, ne așteptam la altceva pentru că a fost mai greu. Sperăm pentru că trebuie să pregătim anumite detalii, trebuie să ne concentrăm, cred că putem să ne calificăm”, a concluzionat Rein Suvi.

Cupa EHF are trei tururi preliminare înainte de intrarea în faza grupelor. Câștigătoarea dublei Poli – Polva va întâlni în turul următor gruparea norvegiană Arendal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.