Poli Timișoara se reîntâlnește sâmbătă cu handbalul european după opt ani de...

Poli Timișoara se reîntâlnește sâmbătă cu handbalul european după opt ani de zile. Ce informații au alb-violeții despre adversarul din Estonia

0
DISTRIBUIȚI
Amical puternic pentru SCM Politehnica
SCM Politehnica așteaptă primul duel european

Poli, ce-i adevărat în noua formulă, cu SCM Timișoara, revine în weekend într-o competiție oficială europeană. După startul victorios la Constanța în campionat, alb-violeții întâlnesc o echipă mai puțin cunoscută, Polva Serviti, din campionatul Estoniei. Tehnicianul Pero Milosevic speră să se bazeze în acest meci și pe căpitanul Cristian Fenici, revenit după o accidentare.

Moralul SCM Politehnica Timișoara e bun după victoria la limită, 26-25, obținută marți pe terenul celor de la HC Dobrogea Sud. ”A fost ceva fenomenal, toți din club suntem încântați, dar nu avem mult timp să ne bucurăm. Peste două zile avem primul joc din Cupa EHF. La Constanța am fost fără Fenici și am răspuns bine. Sunt mulțumit de ultimele jocuri. Am muncit mult. Trebuie să ne pregătim bine pentru acest meci”, a declarat Pero Milosevic, antrenorul lui Poli.

”Cred că Liga va fi mult mai puternică, sunt mulți jucători și echipe care spun că vor lupta pentru campionat. Dinamo, CSM, Steaua, Odorhei, sunt multe echipe bune, Constanța, Călărași, sunt echipe care vor lupta. Am vrea să spun că ne luptăm la titlu cu aceste echipe. Sunt cinci-șase echipe care se pot impune. Noi avem obiectivul inițial să obținem o poziție cât mai bună pentru play-off, apoi vedem ce va fi.


Acum trebuie să rămânem uniți și să ne pregătim”, a mai spus tehnicianul alb-violeților despre ”Liga Zimbrilor”.

Sâmbătă, SCM Poli o întâlnește pe Polva Serviti, grupare clasată pe 2 în ediția 2015 a campionatului intern. ”Nu avem multe informații, dar avem jocurile lor din play-off, e o echipă tânără, au școala rusă, una bună pentru handbal. Au jucători buni în zona centrală, jucători rapizi. Nu au acceptat să jucăm aici două meciuri, vor să câștige… Sper să vină un public numeros, pentru că mereu ne-a ajutat când a venit”, a mai spus Milosevic.

Antrenorul muntenegrean speră să se bazeze și pe coordonatorul Cristi Fenici, absent la Constanța, decizie care va fi luată și după consultarea comună cu jucătorul și cu medicul. Azi am început alergările. ”De marți am făcut doar forță. Am făcut un RMN, doctorul a spus că sunt okay. Acum voi face antrenament normal, sper să nu fie nicio problemă și să pot să joc”, a precizat Cristian Fenici.

Căpitanul alb-violeților a făcut parte din lotul lui Poli și la vechea experiență europeană. Atunci, în ediția 2007-08 timișorenii au fost opriți în sferturi de Sporting Lisabona în Challenge Cup. ”E un meci important pentru că debutăm în Europa după mult timp. Ne-am făcut o idee despre ei, dar la fața locului vom vedea și vom lua deciziile pe loc. Au o echipă tânără, joacă în viteză. Sperăm să ne apropiem calificarea de acasă, să câștigăm la o diferență confortabilă, dar nu va fi ușor și ei își doresc să treacă în turul următor. Prima dată e importantă victoria și apoi să ne calificăm mai departe”, a conchis Fenici.

Intrare cu bilet

SCM Politehnica a luat decizia de a introduce bilete de intrare la partida de sâmbătă. Timișorenii care vor să vadă duelul european își pot achiziționa tichetele direct de la sală înainte de a intra la meci. Acestea costă 10 lei.

UPDATE Organizatorii au anunțat că biletele se pot cumpăra și online sau de la automatele Zebrapay din Timisoara.

Partida SCM Politehnica – Polva Serviti se dispută sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala ”Constantin Jude” din Timișoara. Returul e programat o săptămâna mai târziu în Estonia, pe 10 septembrie. Câștigătoarea va înfrunta în turul 2 preliminar gruparea norvegiană OIF Arendal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.