Se apropie o nouă ediție a Timorgelfest, cu artiști din Coreea de Sud,...

Se apropie o nouă ediție a Timorgelfest, cu artiști din Coreea de Sud, Spania, SUA, Franța, Japonia și de la Vatican. Vezi unde au loc concertele

0
DISTRIBUIȚI

Domul.Piata_.Unirii.Timisoara

Muzica de orgă va răsuna din nou în Timișoara, dar nu numai, ediția a XVI-a a Timorgelfest (sau Zilele muzicii de orgă din Banat) fiind programată între 1 și 19 octombrie 2016.

În cadrul festivalului va avea loc un concert simfonic în care se prezintă în premieră absolută oratoriul La Chut du Babylon (Ieșirea din Babilon) de Horia Șurianu (profesor la Universitatea din Sorbona, Paris).


De asemenea orchestra de cameră a Facultății de Muzică și Teatru, sub bagheta dirijorului japonez Kensuke Ohira, având ca soliști pe Felician Roșca și un tînăr organist vor prezenta lucrări de Georg Fr. Haendel, Johann Georg Albrechtesberger și Andrei Byzov (compozitor ucrainean contemporan). Recitalurile individuale sunt susținute de soliștii (în ordinea concertelor) Su One Park (Coreea de Sud), Giannluca Libertuci (Vatican), Francisco Javier Jiménez (Spania), Carolyn Shuster Fournier (SUA), Augusto Bellau (Spania), Jean Paul Imbert (Franța), Jean Galard (Franța), Felician Roșca (România) și Kensuke Ohira (Japonia).

Concertele au loc, la Timișoara, pe orga de factură barocă din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Timișoara, pe orgile Wegenstein din Domul Romano-Catolic și Biserica Millenium din Timișoara. Alte concerte vor avea loc la Biserica Roșie (Luterană) din Arad, pe orga Wegenstein din Vinga și orga Pap Zoltan din Apateu.

„Acum că Timișoara va deveni o Capitală Europeană a Culturii credem că și muzica de orgă prin acest festival deosebit ca și organizare și conținut are părticica lui de contribuție la un succes pe care dorim ca și Dumneavoastră să îl apreciați pe măsură eforturilor de organizare”, transmit organizatorii festivalului.

Programul detaliat al evenimentelor poate fi consultat pe site-ul Timorgelfest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.