Sorin Grindeanu, inspecţie neanunţată pe șantierele drumurilor judeţene. Ce motiv de nemulţumire...

Sorin Grindeanu, inspecţie neanunţată pe șantierele drumurilor judeţene. Ce motiv de nemulţumire a avut şi cum decurg lucrările la breteaua de ocolire a Timişoarei FOTO

1
DISTRIBUIȚI

 

grindeanu-prin-judet-drumuri-19
Vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu (stânga) și președintele Sorin Grindeanu. Foto: Adrian Pîclișan

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, a efectuat astăzi o vizită la mai multe drumuri din judeţul Timiş. Practic, în următorii ani, CJ Timiş doreşte amenajarea unui drum care să lege partea de nord a oraşului Timişoara de partea de sud. Traseul drumului porneşte de la DN 69 Timişoara – Arad şi trece prin Sânandrei – Dudeştii Noi – Săcălaz – Sânmihai -Şag.

Prezent la tronsonul dintre Săcălaz și Sânmihai, Grindeanu a declarat că „la ultima discuţie pe care am avut-o cu constructorii, firma care se ocupă de această lucrare şi-a luat un angajament cum că ar termina mai repede bine de acest termen (n.r. – finele lunii noiembrie). Eu fiind la început îi cred pe cuvânt, nu prea am ce să le fac dacă se duc până la sfârşit de noiembrie. Am venit astăzi cu totul inopinat, fără să ştiu unde mergem, dumneavoastră aţi făcut traseul. Din câte văd se lucrează, nu ştiu dacă e ritmul care trebuie, s-a turnat un strat de binder şi urmează stratul de uzură. Problema este la acest pod pentru că va trebui să se facă umplutură, să se aducă la nivel şi aceasta va fi partea cea mai grea în săptămânile viitoare. Odată ce se trece de acest pod lucrurile sunt mai simple. Ştiu că a apărut un incident pe acest tronson, să ştiţi că în perioada în care se va lucra mai mult la acest pod o să fie nevoie de închiderea traficului pe această bucată, astfel încât să nu avem incidente neplăcute. Sunt optimist, dar e parte din acea lucrare mare din care unele bucăţi le-am văzut astăzi. Trebuie să le preluăm unele din drumurile comunale, cum e cel de la Sânandrei până în Calea Aradului. Vrem ca finalul să fie următorul: de la Calea Aradului şi până la Şag un singur drum de trafic uşor, e important să facem această menţiune, pentru că trecem prin localităţi. Îmi e imposibil să stabilesc un termen, pentru că nu depinde doar de consiliul judeţean, prima etapă ca să preluăm aceste drumuri comunale este nevoie şi de hotărâri de consilii locale, dar până la începutul anului viitor tot ceea ce ţine de acte, de preluare de la consilii locale ar trebui să se întâmple şi eu consider că le putem face până la sfârşitul acestui an”.

Deplasarea în judeţ nu a fost însă lipsită de motive de nemulţumire pentru preşedintele CJ Timiş, asta pentru că la tronsonul Sânandrei – Dudeştii Noi, drum inagugurat anul trecut de fost preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin, bucata de drum din jurul căii ferate a fost lăsată nereabilitată.


Explicaţia constructorilor a fost lipsa avizelor CFR, care, susţin aceştia, au fost cerute în urmă cu un an. Bojin nu a dus presa până la capătul drumului, iar primarul nu a fost invitat la inaugurare pentru a sesiza situaţia.

1 COMENTARIU

  1. Au terminat urcarea pe 4 benzi la autostrada prin Dumbravita si Grindeanu cu Robu ,Consiliul Judetean,Consiliul local se apuca de centura.Ipocriti ,vand iluzii tembelilor de alegatori,adica noua tuturor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.