S-au făcut primii pași pentru trecerea stadionului ”Dan Păltinișanu” în administrarea Primăriei...

S-au făcut primii pași pentru trecerea stadionului ”Dan Păltinișanu” în administrarea Primăriei Timișoara. Ce mai trebuie făcut pentru îndeplinirea dorinței lui Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI
Stadion12-1024x684
Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara

Consilierii locali timișoreni au votat azi pentru a cere în mod oficial în administrare arena ”Dan Păltinișanu” de la CJ Timiș. Proiectul de hotărâre a pornit de la propunerea primarului Nicolae Robu, exprimată public și în plenul în care consilierii județeni au modificat tarifele percepute pentru închirierea stadionului.

Proiectul de hotărâre privind solicitarea acordării unui drept de administrare a stadionului „Dan Păltinişanu” de către Consiluiul Local al Municipiului Timişoara a trecut azi în plen cu 19 voturi pentru. Nicolae Robu a motivat că CJT-ul a arătat în trecut că nu dispune de fonduri pentru a se îngriji de baza sportivă așa cum ar trebui și că dorește ca arena să poată să fie folosită de orice echipă sportivă dorește acest lucru.

”În mandatul trecut, Primăria Timişoara a dat în administrare partea a doua a complexului sportiv, adică baza de antrenament, către consiliul judeţean. Am considerat cele două entităţi, stadionul e arena de joc şi baza antrenament, trebuie gestionate împreună. Nu să avem maşini de cosit iarba diferite şi ce decurge pentru întreţinerea bazei sportive separat. Am fost de acord în mandatul trecut să dăm în administrare consiliului judeţean pe o perioadă de patru ani a bazei de antrenament. A expirat acea perioadă, nouă ne-a revenit baza de antrenament.


Acum, stadionul se află în administrarea consiliului judeţean, baza de antrenament în cea a Primăriei Timişoara. Nu aş fi avut nicio problemă să o dăm iar la CJT, însă CJT nu are resursele pe care le deţine primăria pentru a întreţine acel complex sportiv. Asta s-a dovedit pe parcurs, la meciuri importante a trebuit să venim în ajutor cu voluntariat din partea unora şi altora. Am vorbit cu preşedintele Grindeanu şi mi-a spus că e de acord să se dea stadionul în adminstrarea primăriei. Sigur, va fi nevoie de o hotărâre a consiliului judeţean în acest sens. Consilierii judeţeni au fost informaţi în acest sens şi acum suntem în pasul 4. Pasul 1 – adresa mea către CJT, pasul 2 – prezentarea spre informare în CJT, pasul 3 – răspunsul preşedintelui CJT şi pasul 4 – generarea unei hotărâri de consiliu local în acest sens, apoi CJT se va pronunţa dacă dă în administrare sau nu stadionul primăriei”, a declarat Nicolae Robu.

Pe 31 august consilierii județeni au votat, la propunerea președintelui Sorin Grindeanu, pentru micșorarea tarifelor exagerate percepute pentru închirierea stadionului. Astfel, după licitația, organizată conform legii, și la care nu s-a prezentat nimeni, s-a stabilit prețul de 5.000 de lei, respectiv 6.000 de lei pentru organizarea unui eveniment sportiv în nocturnă. Sume considerate suficiente pentru autogospodărire.

”S-au făcut două sau trei tentative de a se da în chirie stadionul prin licitaţie, nimeni nu l-a luat. Cred că aşa este raţional să-l preluăm. Apoi vedem dacă mai procedăm la o licitaţie de închiriere. Cred că trebuie să fie deschis către orice club sportiv al Timişoarei care are nevoie de stadion. Vă rog să votaţi acest proiect, îmi exprim speranţa că şi CJT va vota şi apoi găsim o soluţie să-l dăm tuturor celor care au nevoie de el”, a mai spus Robu. Trecerea stadionului de la CJT la CLT pare astfel o formalitate. Consilierii județeni vor hotărî soarta arenei în următorul plen din această lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.