STUDIU Mai bine de jumătate dintre turiștii români au ales să-și petreacă...

STUDIU Mai bine de jumătate dintre turiștii români au ales să-și petreacă vacanța în țară. Vezi care sunt zonele preferate

0
DISTRIBUIȚI

Biserica din Zetea si Muntii Fagaras - foto credit Sebastian Vasiu (Sebastiaen)Un număr de nouă din 10 români cred că România este o țară sigură pentru a-și petrece vacanța.

Conform unui studiu realizat de un site de specialitate, românii consideră destinațiile de vacanță interne cele mai sigure.


Este și rațiunea petru care anul acesta au accesat foarte des destinații din România. Transilvania, Bucovina sau Delta Dunării au fost cele mai căutate destinații.

60% dintre români și-au petrecut vacanța în România. Cele mai populare destinații de vacanță ale anului 2016 sunt satele din Bucovina și Transilvania, unde 32% dintre respondenți au declarat că își vor petrece vacanța, litoralul Mării Negre, pentru care vor opta 29%, Delta Dunării, preferată de 22% dintre respondenți, precum și Valea Prahovei, spre care și-au îndreptat atenția 10% dintre cei chestionați de HotelGuru.ro.

Studiul a vizat 2.300 de repondenți din toate zonele țării. Aceeași cercetare a scos la iveală faptul că românii cheltuie, în medie, 150 lei/zi într-o zi de concediu într-o destinație internă, în timp ce bugetul minim de vacanță în străinătate este de trei ori mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.