Planuri de mutare pentru Maternitatea ”Bega”. Vezi care ar putea fi noua...

Planuri de mutare pentru Maternitatea ”Bega”. Vezi care ar putea fi noua locație și ce pași trebuie făcuți VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Maternitatea "Bega" ar putea fi mutată în clădirea Spitalului Athena.
Maternitatea „Bega” ar putea fi mutată în clădirea Spitalului Athena.

Maternitatea „Bega” din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, una dintre cele mai mari din vestul ţării, ar putea fi mutată într-o altă clădire, mai ales că imobilul în care-şi desfăşoară activitatea în acest moment este vechi de peste 110 ani. Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că una dintre variante ar fi mutarea în clădirea în care a funcţionat spitalul privat Athena, de pe Calea Aradului, care s-a închis în urmă cu mai bine de doi ani.

„Multe dintre spitalele din Timişoara îşi desfăşoară activitatea în clădiri vechi.


Clădirea Maternităţii «Bega» are peste 110 ani vechime, riscurile seismice sunt mari, ţevile sunt neschimbate de zeci de ani, partea de instalaţie este veche. La Maternitatea «Odobescu» este la fel, trebuie să facem ceva. Una dintre variante ar fi clădirea nefolosită de doi, trei ani în care a funcţionat Spitalul Athena, care a fost ridicată să deservească o maternitate”, a declarat Marius Craina.

Directorul Spitalului Judeţean spune că pentru ca Maternitatea „Bega” să fie mutată în acea locaţie este nevoie ca autorităţile să se implice astfel încât clădirea să ajungă în proprietatea statului român, adică să o cumpere. „Acea clădire reprezintă o soluţie parţială, nu acoperă toate necesităţile. În Timişoara, sunt trei clinici de obstetrică-ginecologie, una la Maternitatea «Bega» şi două la Maternitatea «Odobescu». Acolo încape doar o secţie, şi anume Maternitatea «Bega». În acest sens, noi am înaintat o adresă către DSP”, a mai precizat Marius Craina.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara consideră că nici nu ar fi bine ca cele două maternităţi din oraş să funcţioneze într-un singur loc. „Varianta cea mai bună ar fi să existe două unităţi separate. Să punem răul în faţă, în caz de dezastru la o maternitate, te sprijini pe cealaltă”, a conchis Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.