Timişoreanul Mihai Ionac, primul medic român care conduce Societatea Internaţională de Microchirurgie...

Timişoreanul Mihai Ionac, primul medic român care conduce Societatea Internaţională de Microchirurgie Experimentală. Ce şi-a propus

4
DISTRIBUIȚI
mihai ionac 1
Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la „Judeţean”.

Un medic timişorean a ajuns să conducă Societatea Internaţională de Microchirurgie Experimentală. Este vorba de Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean Timişoara, care a fost ales preşedinte al societăţii la sfârşitul lunii august, în cadrul unui congres desfăşurat în China.

Ce şi-a propus medicul Mihai Ionac

Mihai Ionac va ocupa această funcţie de conducere în perioada 2016 – 2018, fiind primul medic român care ajunge în fruntea societăţii. Aceasta a fost fondată în anul 1991 de către un medic corean, care a fost instruit şi a trăit în SUA, considerat unul dintre părinţii microchirurgiei. Ulterior, preşedinţi ai Societăţii Internaţionale de Microchirurgie Experimentală au fost medici din Japonia, Canada, SUA, Germania, Italia, Brazilia, Ungaria, iar pentru următorii doi ani, din România.

„Sunt primul medic român ales în fruntea societăţii.


Obiectivele mele sunt următoarele: societatea are momentan circa 200 de membri, este o societate de nişă pentru că, în primul rând, microchirurgie face foarte puţină lume, circa 1.000 pe tot globul. În România suntem vreo şapte, opt, dintre care în Timişoara doi care facem. Unul din scopurile mele este să măresc numărul de membri”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Mihai Ionac. Potrivit medicului timişorean, societatea se ocupă cu instruirea medicilor în microchirurgie, dar şi cu cercetarea în microchirurgie. În prezent, în lume există doar 25 de centre în care se realizează instruire în microchirurgie, dintre care unul se află în România, la Timişoara, şi anume Centrul „Pius Brânzeu”.

„Vreau să facem o platformă comună în care să anunţăm toate centrele, să prezentăm care este punctul lor forte şi să încercăm să le facem mai cunoscute celor care doresc şi au nevoie de instruire. Atât pentru activitatea clinică, cât şi pentru cea experimentală ai nevoie să înveţi această tehnică în laborator. Ca preşedinte ales, ai câteva responsabilităţi, respectiv iniţierea unui grup care să stabilească standarde minimale pentru activitatea de instruire în microchirurgie, asta se face conform cu nişte reguli comune. După ce am stabilit aceste reguli comune, pe baza platformei pe care o vom realiza, vrem să invităm centre să se autoevalueze, iar apoi stabilim elementele următoare. Ne propunem să facem mai complexe aceste standarde, pentru ca învăţământul să fie de cât mai bună calitate, mai eficient”, a mai precizat medicul Mihai Ionac.

4 COMENTARII

  1. Primul medic roman care va înfunda pușcăria. Cam ăsta e planul lui de viitor. Oricum un individ mai fals ca ăsta nu e exista. Dovada ca ia păcălit și pe aia sa-l pună președinte le nefiind profesor de chirurgie vasculara ci managementul lucrărilor științifice ocupând și funcția de șef secție ilegal.

  2. Ba, nici sa mor nu cred ca Popitiu a scris comentul de mai sus. Ala e un lache si un lingău, nu l-ar înjura pe Lucifer nici mort sau picurat cu ceara. Mai bine ne da pe tobogan pe toti, face echere si unghi de 90, doar ca sa pice el in picioare. Un grețos! Oricum, sunt de acord cu tot ce a scris „Popitiu”. Daca msi scria ca Lucifer face si mamoplastii si alte operații de înfrumusețare, atunci poate credeam ca e dr Popitiu. Asa, raman la părerea mea:)

  3. Informatii care se vor trimite si la Societatea Internaţională de Microchirurgie Experimentală. E bine de stiut , poate medicii cinstiti (? mai sint si din astia) , nu se gindesc ca un aspirant la titlu de glorie international e capabil de atita perspicacitate economico-financiara.
    ….. concluziile formulate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara (SCJUT), procurorilor:
    Prin îndeplinirea defectuoasă a îndatoririlor de serviciu, numitul Ionac Mihai, în calitatea pe care o are, de medic curant și șef de secție, a cauzat un prejudiciu evident pacienților internați în secția de chirurgie vasculară, trimițându-i să cumpere materiale sanitare pe cheltuiala acestora, cu toate că aceste materiale existau în farmacia spitalului și pe care, ulterior, acesta le ridica și le folosea în interes propriu, creând astfel o pagubă și spitalului.
    Prin activitatea sa și-a însușit materialele sanitare ridicate din farmacia spitalului, materiale pe care trebuia să le gestioneze în interesul pacienților. Prin înregistrarea în mod fraudulos în sistemul Hipocrate a unor internări succesive, care nu erau reale și de care pacienții nu au știut, folosindu-se de date false, susnumitul a urmărit obținerea de fonduri necuvenite de la Casa de Asigurări de Sănătate.
    Documentele medicale pe care le-am invocat privind pacienții internați în clinica de chirurgie vasculară au fost în mod evident modificate grosolan pentru ca numitul Ionac Mihai să poată obțină fonduri mai mari și a putea deconta servicii medicale neefectuate, documente pe care le-a folosit înregistrându-le în sistemul electronic al spitalului”.
    Dacă ne amintim bine, anul trecut, când am prezentat pasaje din raportul de audit întocmit de Camera de Conturi Timiș, în care erau devoalate mecanismele prin care profesorul Mihai Ionac umplea conturile farmaciei de familie și ale asociației CompasX, fondate și conduse tot de el, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară îi făcea cu ou și cu oțet pe respectivii auditori, acuzându-i că se bagă unde nu le fierbe oala, adică, vezi Doamne, în domeniul medical n-ar trebui să-și dea cu părerea decât specialiștii.
    ….s-au pronunțat și specialiștii: prof. dr. Marius Craina, manager al Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, îl acuză de săvârșirea acelorași fapte pe Mihai Ionac, ca și Camera de Conturi Timiș anul trecut!
    În data de 18 august 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a trimis următorul răspuns Judecătoriei Timișoara: „Vă facem cunoscut faptul că, în dosarul cu numărul de mai sus, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, înșelăciune, luare de mită și fals intelectual, constând în aceea că, în cadrul Spitalului Județean Timișoara – Secția de Chirurgie Vasculară, se realizează intervenții chirurgicale estetice nedecontate de FNUASS în schimbul unor sume de bani sau donații pretinse pacienților”.
    Cu alte cuvinte, deocamdată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș (PTT) cercetează alte nereguli comise la Chirurgie Vasculară – operații estetice ilegale -, fără tangență cu aspectele descrise în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.