OFICIAL Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021!

OFICIAL Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021!

1
DISTRIBUIȚI

concert jazz tm public piata operei (18)

Zi plină de emoţii pentru bănăţeni: astăzi vom afla dacă Timişoara va deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Juriul internațional delegat de Uniunea Europeană pentru a decide care oras din Romania va fi investit cu mult râvnitul titlu a ajuns joi în Capitală, după ce luni vizitase Timișoara. În competiţie cu oraşul nostru se află Baia-Mare, Bucureşti şi Cluj-Napoca. Primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Dan Diaconu se află la Bucureşti, alături de reprezentanţi ai insituţiilor culturale din oraş, pentru a susţine cauza oraşului nostru. Conceptul cu care Timişoara a intrat în cursă se numeşte „Luminează oraşul prin tine!” şi are ca idee centrală multiculturalitatea.

Candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană a fost anunțată în anul 2010, de către fostul primar, Gheorghe Ciuhandu. Ideea a fost lansată cu ocazia inaugurării Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara, un proiect care era la ora respectivă cea mai modernă sală de spectacole din România, amenajată pe locul fostului manej imperial, construit în timpul împărătesei Maria Terezia. Din acel moment, Teatrul Național Timișoara și-a asumat ideea, a dezvoltat-o și a adus împreună în Sala 2 toți exponenții societății civile, ai administrației, instituții și timișoreni, împreună cu care s-au pus bazele Asociației „Timișoara – Capitală Culturală Europeană”.


Naționalul timișorean a făcut toate demersurile pentru înființarea organizației care, din acel punct, și-a creat propriul parcurs. (Georgeta Stanici)

sala-2-teatrul-national
Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara

Competitorii capitalei Banatului nu sunt deloc de neglijat. În vreme ce Baia Mare mizează pe moştenirea arhaică, folclor, arhitectură în lemn sau talentul comunităţii, Bucureştiul are ca atu viaţa culturală, iar Cluj-Napoca se bazează pe conexiunea dintre Est şi Vest unul dintre sloganurile sale fiind „Cultura Conectează”. Rezultatul va fi anunţat astăzi, după ora 17.00, la Biblioteca Naţională a României.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia juriului și pentru reacții în urma anunțului.

UPDATE Orașul din România care va purta titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, anunțat de juriul Comisiei Europene, este Timișoara!

delegatia-timisoara-2021-la-bucuresti
Delegația „Timișoara 2021” la București

1 COMENTARIU

  1. Articol ok,bravo ,se poate si fara sa fim gica contra.Daaa,de ce nu ,Timisoara trebuie luminata prin noi,trebuie sa-i forma si pe cei care vin si se stabilesc in Banat sa devina „luminati”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.