Nesimțirea, amendată: timişorenii care-şi parchează maşinile pe pistele de biciclete, sancționați de...

Nesimțirea, amendată: timişorenii care-şi parchează maşinile pe pistele de biciclete, sancționați de poliţiştii locali. Cum pot sesiza bicicliştii astfel de situaţii

0
DISTRIBUIȚI
parcare piste biciclete
Şoferii care parchează pe pistele de biciclete, amendaţi.

Şoferii care opresc sau staţionează pe pistele de biciclete au intrat în vizorul poliţiştilor locali. Doar în ultimele două săptămâni, 32 de şoferi au fost sancţionaţi din acest motiv, cu amenzi cuprinse între 250 şi 625 lei. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Timişoara, pe pistele de biciclete de pe străzile Eroii de la Tisa, Republicii, Piatra Craiului, Sever Bocu, Arieș, Victor Babeș și zona Piața Bălcescu au fost descoperite cele mai multe nereguli în acest sens.

Pe lângă cei 32 de şoferi amendaţi pentru că şi-au lăsat maşinile pe pistele de biciclete, alţi 23 s-au trezit cu colante aplicate pe maşini, pentru oprire sau staționare pe piste.


Sancțiunile pentru aceste fapte sunt între 250 lei și 375 lei cu două puncte penalizare la permis pentru oprire și între 500 și 625 lei cu trei puncte penalizare la permis pentru staționare.

Vă reamintim că pentru a veni în sprijinul bicicliștilor, Poliția Locală Timişoara a înființat un telefon destinat sesizărilor pe această linie, 0356.913, unde de anul trecut au fost semnalate un număr de 150 de situații în care se reclama parcarea pe pistele pentru bicicliști. „Poliția Locală va continua acțiunile pe această linie, venind în sprijinul persoanelor care circulă pe vehicule pe două roți, încurajându-i totodată să sesizeze aspectele de încălcare a legislației care le periclitează deplasarea în zonele speciale destinate și amenajate”, transmit reprezentanţii instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.