Timişorenii de la JazzyBIT au cântat la redeschiderea unei sinagogi celebre în...

Timişorenii de la JazzyBIT au cântat la redeschiderea unei sinagogi celebre în Europa. Vezi ce amintiri au depănat la faţa locului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1635521336">
Formaţia JazzyBIT a cântat la redeschiderea unei sinagogi celebre în Europa, la Oradea
Formaţia JazzyBIT a cântat la redeschiderea unei sinagogi celebre în Europa, la Oradea

Muzicienii timişoreni care alcătuiesc formaţia JazzyBIT au susţinut sâmbătă seara, un concert extraordinar cu ocazia redeschiderii celei de-a treia sinagogi, ca mărime, din Europa, sinagoga Zion din Oradea.

„A fost o experiență minunată să cântăm în Sinagoga Neologă Zion din Oradea, o clădire renovată recent care arată superb. Acustica specială a locului a dat un vibe aparte recitalului nostru, la care au fost prezenți aproximativ două sute de ooameni. În perioada următoare vom cânta de două ori la Iași, odată în Cluj și vom anunța în curând și alte concerte pe site-ul nostru“, ne-a declarat basistul Mihai Moldoveanu.

Pe parcursul recitalului, claviaturistul trupei JazzyBIT, Teodor Pop (născut în Oradea) a depănat câteva amintiri care îl leagă de această locaţie. „Eram in clasa a 8-a şi mergeam cu colegii în pauze. Unii citeau cărţi, alţii explorau clădirea, eu eram tot timpul la orgă. Pe atunci sinagoga era părăsită şi putea intra oricine. Mă bucur foarte mult că autorităţile s-au mobilizat într-un final şi au renovat-o. Verişoara mea a făcut parte din echipa de restaurare şi a realizat o treabă minunată“, ne-a declarat Teodor Pop.

jazzybit-3

Trupa JazzyBIT are un „palmares” impresionant raportat la tinerețea grupului, cu participări multiple la festivaluri din România, cum ar fi Gărâna Jazz Festival (de 3 ori in 4 ani), Untold Festival 2016, Green Hours Jazz Festival, JazzTM, Timișoara Jazz Festival sau Alba Jazz, dar și concerte prin Europa în Italia, Austria sau Ungaria.

Formaţia timişoreană a lansat la începutul acestui an, cel de-al doilea album „Horizon“. Trupa compusă din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) a optat să înregistreze acest material disografic în Budapesta, la renumitul studio SuperSize Recording, unde au avut parte de condiţii excelente. Materialul discografic are parte de o copertă realizată de către Ovidiu Hrin / Synopsis.

Foto: Teodora Vlaicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.