Titlul de Capitală Culturală Europeană, sărbătorit în centru, la Timișoara. Vezi ce...

Titlul de Capitală Culturală Europeană, sărbătorit în centru, la Timișoara. Vezi ce i-a transmis primarul Robu omoloagei de la București

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2147047573">

sarbatoare-2021-centru-capitala-culturala-8

Victoria Timișoarei în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 a scos în Piața Victoriei mii de timișoreni, care ascultat concertele puse la cale de autoirtăți și au aplaudat echipa care a elaborat proiectul.

Sărbătoarea a debutat la ora 18.00, cu concertul trupei Phaser, iar Cel mai important moment al serii a avut loc în jurul orei 19.00, când echipa care a muncit pentru elaborarea proiectului a urcat pe scenă alături de Simona Neumann, directoarea Asociației „Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021”. Aceasta a ținut să mulțumească public Fundației „Bega” pentru că a oferit bani pentru ca echipa să poată merge la București în ziua anunțului. „Atunci când dorești ceva, când crezi în ceva, nimic nu este imposibil (…) Să fim mândri nu în sensul arogant, ci în sensul modest, să ne bucurăm de ceea ce avem și de ceea ce suntem”, le-a transmis Simona Neuman timișorenilor.

Primarul Nicolae Robu a urcat și el pe scenă și li s-a adresat timișorenilor numindu-i „stimați cetățeni ai Capitalei Culturale Europene din 2021”. Acesta a decretat obținerea titlului ca fiind cel mai important lucru care s-a întâmplat în Timișoara după Revoluția din 1989. „Dincolo de ceea ce ne diferențiază, noi trebuie să fim împreună și să oferim un model de conviețuire în armonie”, a spus edilul, care a transmis un mesaj și primarului Bucureștiului, Gabriela Firea, spunând că „doresc lumii cât mai multe regiuni defavorizate cum este Timișoara”.

Celebrarea aceste reușite a fost și un prilej pentru politicieni de a ieși în stradă. liberalii Nicu Bitea, Lorenzo Barabaș, Adrian Pășcuță, Liliana Oneț, Ștefan Sandu și Cosmin Costa au stat aproape de primarul Nicolae Robu la începutul concertelor. Edilul a făcut și o baie de mulțime, iar rolul de bodyguard-fotograf, deținut altă dată de șoferul Vasile, a fost îndeplinit astăzi de consilierul personal pe probleme de securitate Ionuț Nasleu.

De la ora 19.00 au cântat cei de la Implant pentru Refuz, urmați de Cargo, iar seara muzicală a fost încheiată de pianistul Teo Milea, venit special din Canada pentru acest eveniment.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.