Trupa Sarmalele Reci vine cu explicaţii despre „festivalul timişorean care nu a...

Trupa Sarmalele Reci vine cu explicaţii despre „festivalul timişorean care nu a mai avut loc“

0
DISTRIBUIȚI

Zoltan Andras, solistul trupei Sarmalele Reci explic[ motivele pentru care trupa nu a mai participat la festivalul Fabric
Zoltan Andras, solistul trupei Sarmalele Reci explic[ motivele pentru care trupa nu a mai participat la festivalul Fabric
Ecourile aşa-zisului festival Fabric – manifestare care ar fi trebuit să cuprindă concerte cu Sarmalele Reci, Partizan, Implant Pentru Refuz şi multe alte trupe – eveniment care nu a mai avut parte de niciun recital, continuă să apară.

Organizatorul manifestării, Giula Sorin i-a acuzat pe membrii formaţiei Sarmalele Reci că au lansat zvonuri nefondate care au contribuit la faptul că manifestarea nu a avut parte de o scenă. În replică, solistul trupei Sarmalele Reci, Zoltan Andras, ne-a declarat că între formaţia sa şi organizatorul festivalului Fabric nu a existat niciun contract.

„«Festivalul timișorean care nu a mai avut loc» a stîrnit prea multă vîlvă, atît cît nu merită. Sarmalele Reci a fost una dintre cele cîteva formații invitate să cînte la acest presupus eveniment. Pe mine m-a contactat chiar Sorin Giula, prin intermediul Facebook. După ce am discutat amănuntele legate de concert, dar și de contract și de transport etc, am acceptat invitația de principiu. După aceasta ar fi urmat să semnăm un contract. Au trecut cam două săptămîni în care Sorin Giula nu a mai dat nici un semn de viață.


L-am sunat eu cu vreo opt zile înainte de ziua concertului, pentru că pentru mine și pentru membrii grupului Sarmalele Reci era important să vedem dacă mai ținem ocupată data de 25 septembrie pentru concertul de la Timișoara, sau dacă o lăsăm liberă, în caz că primeam o cerere mai fermă. I-am amintit lui Sorin Giula că trebuie să semnăm un contract și că trebuie să stabilim și modalitatea de transport. El a fost de acord că trebuie să semnăm contractul și mi-a promis că cel tîrziu miercuri, 21 septembrie îl vom semna, iar pentru transport urma să ne cumpere bilete de avion. Mi-a spus că-mi va trimite prin sms adresa lui de e-mail la care să-i trimit datele pentru contract. În următoarele ore, nu am primit acest sms. Logic, așadar, nu avea nici cum să redacteze vreun contract. Bineînțeles, ziua de 21 septembrie, miercuri, a ajuns la sfîrșit fără vreun contract semnat între Sorin Giula și Sarmalele Reci. Cît despre biletele de avion, ele erau mai imateriale decît niște baloane de săpun. În acel moment am decis să reacționez și să anunț publicul – adică, mai concret, fanii Sarmalelor Reci care ne semnalaseră personal că-și doresc să vină la concertul mediatizat, dar și pe toți cei care nu se exprimaseră, însă urmau să vină la concert – de faptul că noi nu vom apărea la Timișoara pe vreo scenă. Orice om cu o minte sănătoasă va fi dedus pînă aici motivele pentru care Sarmalele Reci nu a mai venit pe 25 septembrie la Timișoara. Regretăm foarte tare că pe 25 septembrie de fapt nu a existat o ocazie reală de a ne reîntâlni cu publicul timișorean care iubește Sarmalele Reci, dar sperăm ca în viitoarea capitală culturală europeană să se ivească destule alte ocazii pentru concerte Sarmalele Reci – în variantă electrică, sau în mai noul nostru proiect Sarmalele Reci acustic“, ne-a declarat Zoltan Andras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.