Un nou grup de migranți, prinși în timp ce încercau să intre...

Un nou grup de migranți, prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România. Vezi din ce țări veneau

0
DISTRIBUIȚI

migranti termoviziune

Frecvența cu care transfugii „forțează” granițele țării noastre este tot mai ridicată, autoritățile având de furcă aproape zilnic cu astfel de incidente.

Şapte migranţi au fost opriţi noaptea trecută la graniţa cu Serbia. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat cinci cetăţeni egipteni, un algerian şi un pakistanez care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România.

„Azi noapte, în jurul orei 00.10, operatorul de pe Sistemul Optronic de Supraveghere Attica din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş a observat în apropierea localităţii Moraviţa, pe câmp, lângă frontiera cu Serbia, şapte persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.


Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate şapte persoane de sex masculin, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, transmite Petre Ionuț Nicola, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul era format din bărbaâți cu vârste cuprinse între 19 şi 35 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate şi autorităţle sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.