Universitatea de Vest din Timişoara, într-un top al celor mai bune instituţii...

Universitatea de Vest din Timişoara, într-un top al celor mai bune instituţii de învăţământ superior din lume. Ce loc ocupă

1
DISTRIBUIȚI
universitatea de vest
UVT, din nou în topurile internaţionale.

Universitatea de Vest din Timişoara a fost inclusă din nou într-un top internaţional. De data aceasta, instituţia de învăţământ superior este singura din capitala Banatului prezentă în ediţia 2016 a clasificării internaţionale QS – Quacquarelli Symonds. Conform clasamentului, UVT s-a poziționat între primele patru instituții de învățământ superior din România. Alături de celelalte trei membre ale Consorțiului Universitaria (Universitatea din București, „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), similar anilor anteriori, UVT a fost inclusă în categoria 701+.

Rectorul UVT: „Stăm chiar mai bine decât arată pozițiile”

Ierarhizarea este construită în baza a șase indicatori de performanță, şi anume: reputație în mediul universitar, reputație între angajatori, raportul dintre numărul de studenți și cel de cadre didactice, citări per universitar, ponderea cadrelor didactice internaționale şi ponderea studenților internaționali.

„Avem salarii necompetitive internațional și libertate minimă de a oferi ceva în plus ca parte dintr-un pachet salarial atractiv, dublate de proceduri de angajare îngrozitor de birocratice, imposibil de înțeles pentru un cadru didactic internațional.


Acum puțin timp, prin vocea Consorțiului, am cerut simplificarea procedurilor de angajare a cercetătorilor și posibilitatea de a recunoaște la nivelul instituției de învățământ superior diplomele obținute în străinătate. De aceea, raportându-ne strict la performanțele universităților, stăm chiar mai bine decât arată pozițiile”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara şi preşedinte al Consorţiului Universitaria.

1 COMENTARIU

  1. In titlu este mentionata Universitatea ca facand parte din topul celor mai bune institutii DIN LUME, iar in continutul articolului se mentioneaza topul institutiilor de invatamant din Romania

    Titlu: [..top al celor mai bune instituţii de învăţământ superior din lume.]
    Text: [..UVT s-a poziționat între primele patru instituții de învățământ superior din România.]

    Ca fost student UVT, tare mi-ar fi placut sa consider si sa resimt acelasi nivel ca la Harvard, dar mi-e greu sa cred…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.