Un nou parc ar putea fi amenajat în Calea Lipovei din Timișoara....

Un nou parc ar putea fi amenajat în Calea Lipovei din Timișoara. Vezi de ce piedică se lovesc autoritățile şi cum pot da locuitorii o mână de ajutor

0
DISTRIBUIȚI
teren calea lipovei
Primăria Timişoara vrea să realizeze un parc în Calea Lipovei.

Primăria Timişoara vrea să realizeze unul dintre cele mai frumoase parcuri din oraş în Calea Lipovei, însă nu poate să facă acest lucru pentru că terenurile identificate nu sunt ale municipalităţii, ci aparţin Ministerului Apărării Naţionale, respectiv statului român. Consilierul local PNL Adrian Lulciuc s-a gândit să facă ceva în acest sens şi a iniţiat o petiţie la începutul acestei săptămâni, care a fost semnată deja de 400 de timişoreni care locuiesc în zona Lipovei.

Cum poate fi semnată petiţia

Petiţia se referă la sprijinirea demersului primăriei de a aduce în patrimoniul local cele două terenuri. Terenul care aparține statului român este situat pe strada Sf. Apostol Petru și Pavel și este unul viran unde timișorenii din zonă au solicitat, în repetate rânduri, crearea unui parc, a unor spații de joacă sau locuri de parcare, iar terenul care aparține Ministerului Apărării Naţionale este situat la intersecția str. Holdelor, str. Silistra și str. I. I. de la Brad.

“Am pornit strângerea de semnături luni, 29 august, pe străzile cartierului Lipovei, împreună cu o echipă de colegi liberali. În câteva ore de discuții cu cetățenii, am reușit să strângem 430 de semnături. Părinții și bunicii au fost foarte deschiși la această inițiativă. Le-am explicat care este situația juridică a terenurilor și motivele pentru care, până acum, Primăria Timișoara nu a exploatat aceste spații virane în folosul locuitorilor din zonă. Oamenii au înțeles că este nevoie de decizia guvernanților pentru ca terenurile să ajungă în patrimoniul local, pentru a putea fi amenajate”, a declarat consilierul local liberal.

Adrian Lulciuc a făcut un apel și către colegii din Consiliul Local Timișoara, indiferent de apartenenţa lor politică, de a sprijini demersurile administraţiei locale şi de a se implica în câştigarea acestor terenuri.


Petiția poate fi semnată și online, AICI.

Campania de strângere de semnături continuă, pe străzile din cartierul Lipovei, până la finele lunii septembrie, inițiatorul ei sperând să obțină aprobarea a 4.000 de timișoreni. Petiția va fi înaintată apoi Primăriei Timișoara, împreună cu semnăturile, pentru a fi atașate la dosarul prin care municipalitatea solicită instituțiilor statului terenurile amintite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.