A venit avizul pentru mutarea staţiei de monitorizare a calităţii aerului de...

A venit avizul pentru mutarea staţiei de monitorizare a calităţii aerului de pe Calea Şagului, situată în calea liniilor de tramvai ce duc spre noul mall. Ce paşi mai trebuie parcurşi

0
DISTRIBUIȚI

calea sagului linii tramvai

Aproape un an a fost nevoită Primăria Timişoara să aştepte aprobarea de la Comisia Europeană pentru a putea muta staţia de monitorizare a calităţii aerului din Calea Şagului, situată chiar în calea liniilor de tramvai ce duc spre noul mall. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în această săptămână a venit avizul de la Ministerul Mediului pentru mutarea staţiei.

„Linia de tramvai spre mall, o investiţie de peste un milion de euro, a stat aproximativ un an nefolosită.


Sperăm cât mai grabnic să dăm în folosinţă acea extensie de linii de cale ferată pentru tramvai. Staţia de monitorizare a calităţii aerului va fi mutată la 20 – 30 metri distanţă. De asta ne-am mirat că a durat atât de mult obţinerea avizului, aveam o locaţie acolo foarte aproape în care puteam să mutăm staţia. Ministerul Mediului a dat avizul cu accept-ul de la Bruxelles”, a declarat primarul Timişoarei.

Nicolae Robu a mai precizat că, astăzi, în plenul Consiliului Local Timişoara va fi supus la vot un proiect de hotărâre privind atribuirea noii locaţii în care va fi mutată staţia de monitorizare a calităţii aerului de pe Calea Şagului. Însă, mai durează până când staţia va fi mutată efectiv. Asta pentru că mai este nevoie de eliberarea unui certificat de construcţie, dar şi al autorizaţiei pentru amenajarea noii locaţii. „Cel mai posibil, tramvaiele care circulă pe linia 7 vor ajunge la mall. Este posibil ca în viitor şi linia 9 să fie extinsă”, a mai declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.