Vizi Imre: „Cred că muzica pop românească ar trebui să îşi asume...

Vizi Imre: „Cred că muzica pop românească ar trebui să îşi asume nişte riscuri“. Vezi care sunt motivele pentru care e îndrăgostit de Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Vizi Imre a susţinut un concert extraordinar la Timişoara în cadrul Music Ribs Fest
Vizi Imre a susţinut un concert extraordinar la Timişoara în cadrul Music Ribs Fest

Vizi Imre a ajuns în atenția publicului în urma participării la concursul Vocea României. Cele mai cunoscute melodii din repertoriul său sunt ”My Kind of Girl”, cu care artistul a participat la Selecția Națională Eurovision 2014, și ”După ani și ani”, single lansat împreună cu Shift.

Chiar dacă a devenit cunoscut şi datorită cover-urilor pe care le interpretază într-un mod aparte, artistul ne-a mărturisit că încearcă să îşi impună şi piesele proprii. „Încerc să devin cunoscut şi cu piesele proprii. Desigur, încerc să mă las de cover-uri dar încă nu am hitul ăla care să-mi permită acest fapt. Pe de altă parte, cred că întotdeauna o să aduc un omagiu artiştilor mei preferaţi. Mi-aş dori să cânt piesele mele proprii, care nu sunt foarte mainstream. Dar, nu fac compromisuri cu muzica mea de suflet. Nu mă interesează foarte mult mainstream-ul de la noi şi nu vreau să mă conformez. Vorbesc cinci limbi străine şi cânt în 12 limbi. Consider că muzica este primul indiciu care îţi dă o stare despre o cultură anume. Îmi place să explorez culturi noi“, ne-a declarat artistul.

Zilele trecute, îndrăgitul solist a susţinut un concert la Vineri 15, în oraşul nostru, în cadrul căruia a cântat şi câteva piese proprii, care se vor regăsi pe albumul lui de debut, care se află în pregătire. „The Chaos In My Mind e un album cu multe trăiri. E ca o novelă, un mic roman. În general, evit să cânt despre dragoste. Ştiu că în toată muzica pop ăsta e subiectul principal. Eu cânt despre divorţ, despre vremuri grele, despre iubita mea care plânge. Îmi fac filme în cap şi le pun în muzică. Vreau să înregistrez albumul în mai multe studiouri din Europa şi chiar America. Ceea ce cânt eu e o combinaţie disco, soul, R and B, funky. La capitolul disco îmi place vintage. Dealtfel, încerc să înregistrez albumul cu cât mai puţine plugin-uri, cât mai natural“, spune artistul.

Cu ocazia concertului susţinut în Timişoara, Vizi Imre i-a invitat pe scenă şi pe doi muzicieni locali, Florin Cvaşa „Flocea“ şi Răzvan Munteanu, momentele fiind primite cu aplauze sincere. Visavis de muzica pop românească, Vizi Imre consideră că lucrurile merg în direcţia bună, dar mulţi artişti preferă să nu rişte.  „Cred că muzica pop românească ar trebui să îş asume nişte riscuri. Nimeni nu îndrăzneşte să fie altfel. Eu am îndrăznit, dar mă descurc, cânt pe stradă sau la o scenă mare. Nu trebuie să stau la mila producătorilor sau a radiourilor. Dacă «Vara nu dorm» e hit un an, stilul ăla îl auzi peste tot. Faptul că am participat la Vocea României a fost de bun augur, mi-a deschis porţile spre industria asta muzicală românească. În care sunt şi lucruri bune. Cum ar fi Mihail, Smiley sau Carla s Dream, care cântă cu trupă. Când am ieşit de la Vocea României am zis că nu o să fac playback. Am reuşit să fac asta şi nu mă las. Mulţi îmi ziceau atunci: «Frăţioare ce faci cu trupă…..Fă-ţi negative şi fă bani». Acum, după trei sau patru ani, aceiaşi oameni şi-au făcut trupă“, ne-a declarat Vizi Imre.

Înainte de concertul susţinut la Vineri 15, care a avut loc în cadrul festivalului Music Ribs Fest, Vizi Imre a avut şi o apariţie inedită pe strada pietonală Mărăşeşti, unde a cântat… cocoţat pe o bancă în cadrul unui eveniment pus la cale de cei de la Noi Re Creăm. Printre formaţiile care îşi găsesc locul în playlist-ul artistului se numără Stevie Wonder, Bryan Adams, Doobie Brothers, Wild Cherry sau Kool And The Gang.

„Astăzi am cântat patru piese proprii. Am avut şi o schimbare de ultim moment, fiindcă tobarului nostru i s-a spart casa şi nu a putut veni. Aşa că l-am înlocuit cu un adevărat erou, care a învăţat 20 de piese într-o seară. Singura piesă românească pe care o cânt este «După ani şi ani». Şi asta pentru că am primit acordul lui Adrian Ordean şi Leo Iorga. Nu cânt Loredana sau Smiley. Mă cunosc cu ei, dar ar fi ciudat să mă vadă pe Youtube cântând o piesă compusă de ei. Fiindcă lumea dacă vrea să asculte Loredana, merge la un concert susţinut de ea. Mai am câteva cover-uri româneşti, dar de la artişti care nu mai sunt în viaţă“, spune Vizi Imre.

Şi pentru că Timişoara este un loc foarte aproape de sufletul lui Vizi Imre, am fost curioşi să aflăm care sunt motivele pentru care a ales să cânte de foarte multe ori aici. „Există diferenţe de public în ţară.


Sunt locuri în care nu rezonez cu publicul. În Timişoara, publicul e extraordinar. Am cântat de multe ori aici şi vin des. Timişorenii sunt deschişi. Îmi place şi strada pietonală Mărăşeşti. Timişoara e Occident, ce mai. Îmi place şi Teatrul, mă cunosc cu mulţi de aici. Îmi place şi căminul studenţesc, unde se mănâncă o şaormă de s-a terminat povestea. Prima dată în viaţa mea am mâncat pleşkaviţa în Piaţa 700. Şi e tare, tare bună. Îmi plac timişorenii, sunt oameni faini“, a mai adăugat Vizi Imre.

Foto: Sabin Cercel

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.