”Flocea” o pune din nou la respect pe ACS Poli. Un singur...

”Flocea” o pune din nou la respect pe ACS Poli. Un singur aspect pozitiv în tabăra timișorenilor după ultima umilință de la Voluntari

0
DISTRIBUIȚI
ACS Poli - Voluntari (4)
Llorente a fost din nou cu un pas în urma ilfovenilor

Nici cu un moral mai bun ca în precedenta (re)întâlnire ACS Poli Timișoara nu a putut să-i smulgă un punct Voluntariului și indirect lui Florin Marin. Formația ilfoveană, antrenată de cel cu contribuție la dezastrul bănățenilor în ediția trecută a Ligii I, s-a impus din nou cu un scor sever pe teren propriu, 4-1 (2-0). Singurul aspect pozitiv din tabăra condusă de Ionuț Popa a fost revenirea lui Pedro Henrique pe lista marcatorilor.

În ciuda victoriei din Cupa Ligii, Ionuț Popa a fost nevoit să ”umble” la primul 11. Absențele forțate ale lui Bărbuț și Vădrariu a arătat o ACS Poli fără incisivi în fief-ul lui Florin Marin. Deși au jucat deschis iar Popovici a avut și în acest joc primele șanse de gol, timișorenii s-au văzut puși la zid de Voluntari până la pauză. Croitoru a respins nefericit un corner în mintutul 20, căci balonul a fost catapultat de Laurențiu Marinescu și a ajuns în plasa laterală interioară după atingerea lui Curileac. Mai apoi, pe final de repriză, Popadiuc (min. 41) scapă printre fundașii centrali și înscrie cu o scăriță peste portar după pasa ideală a lui Cernat. Faza a pornit de la pasa greșită a lui Llorente și recuperarea lui Lazăr.

Golul lui Pedro, doar un foc de paie

Reveniți de la cabine cu un dezavantaj de două goluri timișorenii au părut că macină în gol.


De partea cealaltă Voluntariul părea o expertă în conservarea rezultatului. Jocul s-a mai animat cu 20 de minute înainte de final. Nou intrat, Pedro Henrique (71) sare pe lângă Bornescu, dar Maftei scoate șutul brazilianului de pe linia porții. Peste un minut golgheterul din B al timișorenilor înscrie lobând balonul peste Bornescu din assist-ul lui Șeroni. Fundașul bănățean își bate însă imediat joc de propriul efort și îl busculează în careu pe Căpățână (73). Cernat înscrie în dreapta lui Curileac deși goalkeeperul lui ACS Poli a intuit direcția. Au fost și momente care au amintit parțial de haosul ce domnea în echipa timișoreană în finalul ediției trecute. Putea fi 4-1 în minutul 78, dar Cernat nu a mai găsit inspirație în duelul cu portarul advers. Dar mijlocașul cu CV la Dinamo Kiev își arată clasa cu cinci minute înainte de final, când lobează de la distanță cadoul primit de la ”amicul” Curileac: 1-4!

Deși a fost în creștere de formă ACS Poli rămâne cu -10 și mult sub nivelul ilfovenilor conduși de Marin. Cel parțial vinovat de dezastrul din sezonul trecut al echipei susținute de autoritățile din Timișoara. Per total a fost și o repetiție ratată pentru elevii lui Ionuț Popa înainte de duelul cu Steaua, garantat cu public numeros.

FC Voluntari: Bornescu – Filipov, Balaur, Maftei (cpt.), Acsinte – Tăbăcariu (75 Lungu) – Popadiuc (68 Căpățînă), Marinescu, Novac, Ivanovici – Cernat (86 Bălan). Pe bancă: Balauru – Spahija, Coman, Voduț. Antrenor: Florin Marin.

ACS Poli Timișoara: Curileac – B. Străuț, Șeroni, Scutaru, Novak – Artean – I. Roșu (86 Cârstocea), Croitoru (cpt., 79 Mailat), Llorente, Doman – Popovici (66 P. Henrique). Pe bancă: Straton – Cânu, Fridrich, Bocșan. Antrenor: Ionuț Popa.

  • Voluntari – ACS Poli 5-0 a fost precedentul rezultat dintre cele două pe arena ”Anghel Iordănescu”, rezultat în urma căruia timișorenii au retrogradat pe teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.