Vrei să fii pompier, polițist sau jandarm? MAI scoate mii de posturi...

Vrei să fii pompier, polițist sau jandarm? MAI scoate mii de posturi la concurs. Vezi câte vor fi disponibile la Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

acces art jandarmi (1)Se caută pompieri, polițiști și jandarmi la Timișoara. Ministerul Afacerilor Interne anunță concursuri de ocupare a funcțiilor. Mai exact, la nivel național s-au scos la concurs 5.416 posturi, dintre care cele mai multe, respectiv 2.853, sunt destinate Poliției Române.

În județul Timiș e nevoie de peste 130 de cadre, cifra exactă urmând să fie stabilită în perioada următoare. Necesarul e de aproximativ 30 de pompieri în cadrul ISU Banat, de peste 80 de agenți de ordine publică (rural și urban) dar și specialiști în diverse domenii, la Poliția Timiș, respectiv de 35 de jandarmi în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.

În perioada următoare vor fi organizate concursuri de angajare în Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și în alte structuri MAI.

„Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofițerilor și 4.387 agenților/subofițerilor.



De asemenea, 1.396 funcții sunt destinate încadrării de specialiști a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către școlile MAI.
 Menționăm că din luna ianuarie a acestui an, MAI a demarat un Program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapă de angajări și cea mai importantă din punctul de vedere al numărului de posturi scoase la concurs. 
Până în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenților în corpul ofițerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuți și, respectiv, încadrarea absolvenților școlilor MAI – promoția 2016.
 În ultimele luni ritmul ieșirilor la pensie din sistem s-a menținut ridicat, ajungând până la 1.000 de angajați/lună. De la începutul anului, 8.026 de angajați și-au încetat raporturile de muncă”, se arată în informarea MAI.

Reprezentanții ISU Banat, ai IPJ Timiș și ai IJJ Timiș așteaptă în perioada aceasta ca reprezentanții MAI să comunice exact câte posturi se vor scoate la concurs în Timiș, din necesarul transmis, urmând ca cifrele finale să fie date publicității.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua mar interesa si pe mine un numar de telefon la care pot contacta persoane capabile pentru informati in cadrul MAI am intrebat la IMJ HUNEDOARA si la IJJ HUNEDOARA despre locuri de munca spunandumise ca nu se mai fac angajari si nici concursuri pentru ocuparea lo0curilor vacante in cadrul MAI sau JANDARMERIEI

  2. Buna ziua mar interesa si pe mine un numar de telefon la care pot contacta persoane capabile pentru informati in cadrul MAI am intrebat la IMJ HUNEDOARA si la IJJ HUNEDOARA despre locuri de munca spunandumise ca nu se mai fac angajari si nici concursuri pentru ocuparea locurilor vacante in cadrul MAI sau JANDARMERIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.