Zeci de migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera...

Zeci de migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest spre Ungaria, pe câmp. Vezi de unde veneau

0
DISTRIBUIȚI

migranti-solicitanti-de-azil

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu din cadrul ITPF Oradea, în colaborare cu echipaje de poliţişti şi jandarmi din Arad, au depistat douăzeci de cetăţeni afroasiatici, 12 sirieni, 7 irakieni şi un iranian, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera verde spre Ungaria.

Astfel, azi noapte, în jurul orei 00.30, la aproximativ 20 metri de frontieră, a fost reţinut un grup format din 20 de persoane de origine afroasiatică, care intenţiona să treacă ilegal frontiera din Romania în Ungaria, în zona Turnu.


Din primele verificări a rezultat că sunt cetăţeni sirieni, irakieni, iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 36 ani, 13 adulţi şi 7 copii, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetarile fiind în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.