Zeci de studenți, la coadă pentru cazarea în cămine, la Timișoara, alții...

Zeci de studenți, la coadă pentru cazarea în cămine, la Timișoara, alții și-au scos locurile la vânzare pe Internet. Vezi care este prețul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Studenți la coadă ca să se cazeze în cămine, la Timișoara.
Studenți la coadă ca să se cazeze în cămine, la Timișoara.

Coadă ca-n alte vremuri, în această dimineață, în fața unui cămin din Complexul Studențesc. Zeci de studenți, unii însoțiți de părinți, s-au așezat, încă de la primele ore ale dimineții, în fața căminului C15 al Universității de Vest din Timișoara pentru a se caza. „Înarmați” cu bagaje uriașe, dar și cu perne sau pături în mâini, studenții au așteptat să le fie făcută cazarea pentru ca să poată intra în cămin și să-și pregătească locul în cameră. Potrivit reprezentanților Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, cazarea efectivă în căminele instituției a început astăzi.

Cu cât se vinde un loc de cămin

Unii dintre studenți au încercat, și în acest an, să facă un ban de pe urma locurilor primite în cămine și le-au scos la vânzare pe Internet, asta deși legea nu le permite acest lucru. Iar prețurile percepute nu sunt deloc mici. „Vând loc de fată în căminul 15 – Complex Studențesc Timișoara”, așa sună un anunț postat pe un site de mică publicitate. Roxana, cea care a postat anunțul, spune că îl vinde cu 230 euro. De asemenea, Cristian, student la Universitatea Politehnica din Timișoara, a postat următorul anunț pe Facebook: „Vând loc de băiat în cămin de 5 persoane cu modul!”, dar nu precizează și ce sumă de bani percepe.

Aproximativ 13.000 de locuri sunt disponibile în căminele studenţeşti ale celor patru universităţi de stat din Timişoara.


Studenţii plătesc o taxă lunară de cămin ce variază între 75 lei şi 335 lei, în funcţie de condiţiile de care au parte sau numărul de paturi din camere.

Studenţii care nu sunt din Timișoara și nu au prins locuri în cămine, pot opta pentru închirierea de garsoniere sau apartamente, dar prețurile sunt mult mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.