Sorin Drăgoi explică de ce ACS Poli nu poate obține finanțare după...

Sorin Drăgoi explică de ce ACS Poli nu poate obține finanțare după modelul ASU Politehnica. De ce riscă clubul de Liga I să rămână fără autocar

4
DISTRIBUIȚI
Sorin Drăgoi, prezentat la ACS Poli
Sorin Drăgoi, în stânga lui Ionuț Popa

Datoriile clubului ACS Poli la ANAF se ridică la valoarea de 1.200.000 lei conform președintelui Sorin Drăgoi. Mai mult, gruparea timișoreană de Liga I suferă și penalități lunare pentru banii pe care trebuie să-i dea statului. Din această cauză ONG-ului sportiv care se bucura în trecut de finanțare generoasă de la autoritățile locale îi este interzis accesarea fondurilor publice. Conducătorul lui ACS Poli trage speranțe că până la următoarea tranșă din drepturile TV unul sau mai mulți binevoitori vor împrumuta clubul.

Faptul că ASU Politehnica primește, pe proiecte conform Legii 350/2005, de la CJ Timiș, suma de 530.346 lei a luat pe multă lume prin surprindere. Explicația e simplă iar președintele lui ACS Poli spune că nu poartă pică echipei din B. ”Discuția legată de cum au luat bani cei de la ASU, foarte frumos, și noi puteam lua bani, dacă aveam certificatul fiscal pe zero.


Având datorii la finanțe nu putem accesa de nicăieri fonduri, nici de la CJT, nici de la Primărie. De ce să mă deranjeze, nu sunt banii noștri? Sunt ai consiliului județean”, a comentat ieri Sorin Drăgoi. Acesta recunoaște că ”situația e ciudată, ei (CJ Timiș) sunt membri în clubul ACS Poli, iar în statut scrie că dacă nu-și plătesc cotizația timp de un an de zile, pot fi excluși. Noi nu primim niciun fel de sprijin. Plătim un stadion…”.

Teoretic ACS Poli poate rămâne fără autocar

Problemele lui ACS Poli cu autoritățile statului continuă. 40.000 de euro pe lună e penalizarea pe care o suferă clubul de Liga I pentru aceleași datorii. În vară, ANAF a executat silit clubul și a scos la licitație mai multe bunuri ale acestuia, printre care și autoturisme luxoase (BMW X5, Mercedes Benz GL420). Sorin Drăgoi a spus ieri că și autocarul clubului va fi scos la licitație, dar după ultima experiență sunt șanse mici ca Gabriel Cânu și compania să rămână ”pe jos”. ”Am făcut o întâmpinare către ANAF asupra penalităților pe care le avem… Ei au scos, știți bine, mașinile, nu s-a prezentat nimeni, acum fac o reevaluare. Acum au scos autocarul și cealaltă mașină, probabil o să ajungem și la altele…”, a precizat Drăgoi.

Până la data de 15 ianuarie, când e așteptată tranșa a doua din drepturile TV, clubul încearcă să obțină, pe lângă micile sponsorizări, și un împrumut urgent. În trecut, Cristea Opria a împrumutat clubul. Ieri, timișorenii l-au legitimat pe Fabian Lokaj, client al impresarului, pe trei ani de zile(!).

Președintele lui ACS Poli, Sorin Drăgoi, a mai prezentat în cadrul conferinței de presă de instalare a noului manager sportiv Adrian Neaga, și situația celorlaltor datorii ale clubului.

4 COMENTARII

  1. Nu stiu daca are ce cauta A.Neaga la Poli Timisoara, stiu ca Neaga a fost un mare Fotbalist si poate aduce imagine Clubului, e posibil sa ajute mult Clubu si cu alte lucruri pe care noi nu le cunoastem, ca de exemplu jucatori. Pe mine ma ingrijoreaza situatia Financiara….Timisoara e unu dintre cele mai mari Orase ale Tari iar prin bogatanii acestui Oras nu se poate tine o echipa de Fotbal de prima divizie, nu credeti ca acest lucru e destul de rusinos ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.