ACS Poli n-are bani, dar face mutări-SURPRIZĂ pentru a fi ”profesioniști”. Cine...

ACS Poli n-are bani, dar face mutări-SURPRIZĂ pentru a fi ”profesioniști”. Cine a venit și ce spune președintele Sorin Drăgoi despre datorii

1
DISTRIBUIȚI
Rică Neaga, prezentat la Timișoara, alături de jucătorul Fabian Lokaj
Rică Neaga, prezentat la Timișoara, alături de jucătorul Fabian Lokaj

Sorin Drăgoi, președintele clubului timișorean de pe prima scenă, a prezentat azi ultimele achiziții ale ACS Poli în cadrul unei conferințe în care a prezentat și datoriile îngrijorătoare adunate. Pe postul de manager sportiv a fost adus în mod surprinzător ex-stelistul Adrian Neaga, care va prelua astfel atribuțiile lui Ioan Miculaș. Cealaltă mutare anunțată a fost una așteptată, atacantul elvețiano-albanez Fabian Lokaj a semnat în sfârșit cu bănățenii după un periplu de ”probe”.

”Așa că ne întărim echipa cu profesioniști… și mergem așa cum trebuie, profesionist”, a declarat Sorin Drăgoi la prezentarea celor doi. Remarcă ce poate fi pusă și pe seama erorilor realizate în club. ”Domnul Miculaș e membru fondator și va rămâne membru fondator, așa cum e în acte. Am dorit să facem o echipă profesionistă…”, a precizat Drăgoi.

Sosirea pieșteanului Rică Neaga la Timișoara suprinde, oarecum. Fostul atacant a avut o experiență nereușită pe banca celor de la Național Sebiș, apoi a preluat-o pe Atletic Bradu, locul 4 în C. ”Am ales să vin la Timișoara și prin prisma celor două culori. Tot cu alb-violet m-am apucat, sper ca acest club să redevină brand-ul care era. Era un brand pentru fotbalul românesc. Am fost la câteva meciuri… am văzut ceva dezolant. Îmi amintesc ultimul meci, cu 40 de mii de timișoreni care stăteau în ploaie cu toate că scorul era defavorabil. Primul obiectiv e aducerea publicului la stadion. Știu că sunt două echipe, dar consider că echipa principală e cea din prima ligă”, a declarat Adrian Neaga la ”instalare”.

”Nu puteam să-i las în timpul campionatului pe cei de la Bradu, am decis să vin azi pentru că săptămâna viitoare e pauză în Liga a III-a și au timp să-și găsească antrenor… Vreau să răsplătesc încrederea oamenilor… Cred că și atitudinea jucătorilor de până acum e de aplaudat. Eu cred că ne vom salva”, a mai spus fostul vârf al Stelei.

Lokaj a bătut și la ușa lui ”Flocea”

ACS Poli l-a prezentat oficial și pe atacantul Fabian Lokaj (20 de ani). Format la Young Boys Berna elvețiano-albanezul a dat probe și la Voluntariul lui Florin Marin. ”Sunt foarte bucuros că am semnat cu Poli Timișoara. Vreau să ajut acest club, sper să marchez… Am avut o problemă, în vară situația nu era grozavă, nu am fost mulțumit la Voluntari și am venit pentru că la Timișoara e o familie și asta îmi place.


Antrenorul (Florin Marin) mi s-a părut okay, un antrenor bun, care m-a ajutat acolo”, a explicat Lokaj. El va fi probabil în lot pentru jocul cu Botoșani, nu însă și la cel de la Târgoviște din Cupă. În cazul său surprinde durata contractului, pe trei ani de zile!

Bilanțul prin ochii președintelui

Sorin Drăgoi părea mulțumit de faptul că echipa a reușit să recupereze cele 14 puncte penalizare în condițiile grele de la club. ”Anul trecut echipa a făcut tot 14 puncte în tur. Băieții sunt uniți acum, s-a văzut. Mă bucur pentru victoriile lor. Ca noutăți am adus doar un străin, pe Leopold Novak, care, de la transfer, a evoluat cel mai mult. Suntem echipa cu cei mai puțini străini și cel mai mic buget. Tot într-o discuție la București am lămurit că noi cu bugetul acesta, dacă o luam pe zero, numai din drepturi TV, am fi trăit fără probleme”, a spus Drăgoi.

”Din prima tranșă TV am achitat aproape 510.000 euro salarii neachitate. Noi a trebuit să achităm pentru a nu fi depunctați, salarii din aprilie, unii din februarie, cu salarii neachitate”, a continuat acesta.

”Legat de litigii, am plătit la TAS jumătate din taxă, jumătate plătește clubul, jumătate Liga sau FRF, pentru că ei își vor declina plata noi când primim hârtie vom plăti și cealaltă jumătate și avem încredere că 99% vom câștiga cele 8 puncte… La ora actuală nu mai avem litigii pe rol decât cu doi juniori, Vasi și Bârnoi, pentru grila de formare, trebuie comisiile să ne calculeze grilele de formare. 8.000 + 11.000 RON, la unul și la celălalt”, a mai dezvăluit Sorin Drăgoi. ”Și Stanciu, penalitatea de 10.000 de lei pentru că nu și-a primit salariul la zi. Probabil va trebui să-i plătim pentru că nu am achitat la data stabilită” … ”Cu juniorul Sorescu suntem la comisie, am depus documentele să arătăm că acel contract a fost înregistrat la Ligă, a fost propunere de contract pentru că nu puteam face două contracte în același timp. El a câștigat pe legitimitate, are contract în continuare cu noi… Se va lua o decizie”.

Salariile la ACS Poli nu au mai fost plătite din luna august. ”Am avut o discuție, ca după meciul cu Dinamo, din încasări plus drepturi TV să achităm luna august iar următorul salariu va fi achitat în luna decembrie. Noi avem acum două luni și jumătate. Sper să rămânem așa mereu… Sunt echipe care nu au 6-7 luni achitate”,  a subliniat Drăgoi. Președintele lui ACS Poli s-a plâns că din luna mai a lui 2015 clubul nu a mai văzut bani de la CLT, CJT iar că Politehnica ajută doar cu cazare și sediu.

Clubul mai are de achitat și pentru Pedro Henrique un total de 200 de mii de euro. ”Legat de monitorizare avem plata lui Pedro, de fapt Galicia, trebuia până la 30 septembrie, a doua la 30 decembrie, ni s-a dat ca primul termen până la 30 noiembrie, 100 de mii de euro, dacă nu plătim riscăm să fim depunctați. Eu, știind dacă nu vin până atunci autoritățile, comunitatea locală, eu unul îmi dau demisia. Pentru că clubul nu e al primarului sau CJT, noi drămuim banii…”, a conchis Sorin Drăgoi.

În acest moment la club, chiar dacă salariile s-au micșora cu 45%, au crescut alte cheltuieli, de exemplu prin participarea echipei secunde în Liga a III-a. Lunar clubul are nevoie de 40.000 euro pentru supraviețuire. ”Noi încercăm să găsim pe cineva care măcar să ne dea împrumut până la tranșa a doua TV care va veni după 15 ianuarie și să reușim să ne achităm atunci… Eu nu am luat salariu până acum, căutăm să gestionăm fiecare 100 de lei. Nu cu avionul, cu autocarul… La ce facem cu banii ne gândim toată ziua. Pentru ca jucătorii să nu aibă presiune și să joace cum au făcut-o…”, au fost alte precizări ale președintelui ACS Poli.

1 COMENTARIU

  1. Pai ANAF nu merge sa execute T.V.R-ul care are datorii la Bugetu de stat de 140 milioane de euro, PRO TV cu 80 milioane de euro, Realitatea T.V cu 20 milioane de euro dar vine sa-i execute pe cei de la A.C.S Poli cu o datorie de maxim 200 de mii de euro cu penalitati cu tot…chiar nu mai aveti putin bun simt ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.